Início » Dieren » Hoe laat je een kat een hond uitlaten?

Hoe laat je een kat een hond uitlaten?

Voor dierenliefhebbers is het hebben van een dier niet genoeg, er hangt teveel liefde in de lucht om jezelf te beperken. Het probleem ontstaat wanneer je een kat hebt en een hond wilt adopteren of andersom. Een geschil kan dan onvermijdelijk zijn. Als je wilt weten hoe je ze met elkaar kunt laten opschieten, lees dan verder.

Hoe zorg je ervoor dat een hond en een kat goed met elkaar overweg kunnen?

Eerste contact en de dagen die volgen zijn van cruciaal belang voor hoe een hond en kat de rest van hun leven met elkaar kunnen opschieten. Als je er zeker van wilt zijn dat ze met elkaar overweg kunnen, moet je erachter komen hoe je ervoor kunt zorgen dat de situatie werkt zonder druk uit te oefenen op één dier.

Lees ook  Het gezicht van deze hond was verdraaid na wreed misbruik!

Ruimte is belangrijk

Als de kat degene is die normaal in huis woont. Vergeet ze dus niet eerst kennis te laten maken met een plek waar de kat kan rennen en zich kan verstoppen bij gevaar. Als je dit in een afgesloten ruimte doet, kan het een traumatische ervaring zijn voor de kat.

Lees Schattig katje dat opgroeide met een roedel honden, leert blaffen

Hoe laat je een kat een hond uitlaten?Bron: Capture Instagram
Leeftijdsverschil

Bij het introduceren van een hond in het gezin moet u weten dat hoe jonger de hond is, hoe groter de kans dat hij ermee overweg kan. Een puppy is eigenlijk niet zo gevaarlijk als een volwassen hond.

Een kleine hond heeft het voordeel dat hij geen andere katten kent. Dus ze zullen hem niet zien als een vijand of een doelwit om te achtervolgen. Naarmate de dagen verstrijken en je naar elkaar toe groeit, zul je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat ze elkaar leren kennen en behandelen.

Lees ook  Deze hond vond een thuis en werd teruggebracht naar het asiel, maar hij zal nooit ophouden met glimlachen.

Hoe laat je een kat een hond uitlaten?Bron: Capture Instagram

Let op de hond

Eerste dagen , probeer op de hond te passen. Inderdaad, als je een kat door het huis ziet sluipen en door het huis dwaalt, kan hij nieuwsgierig zijn en hem willen achtervolgen. Dus vermijd hem te volgen, hij wil hem niet per se aanvallen. Maar hij wil misschien iets spelen dat de kat ongemakkelijk kan maken. Hem zien rennen zal zijn jachtinstinct activeren. Dus als dat zo is, gebruik dan een riem om hem weg te houden.

De aanwezigheid van een hond en een kat zorgen voor veel liefde in huis. Voordat u echter een nieuw lid in de familie verwelkomt, is het essentieel om te weten hoe u ervoor kunt zorgen dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Anders kan het in een ramp eindigen.

Lees ook  Een hond ontmoet een door zijn eigenaar geadopteerd puppy en de twee worden onafscheidelijk.

Lees Maak kennis met Bisbee, de hond met de langste tong ter wereld

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!