Início » Dieren » Hoe maak je een Chihuahua gelukkig? Hier zijn de beste tips

Hoe maak je een Chihuahua gelukkig? Hier zijn de beste tips

Heb je nog nooit een chihuahua in huis gehad, weet je niets over dit ras en ben je bang om ervoor te zorgen? Maak je geen zorgen, wij vertellen je alles over deze kleine hondjes. Vooral over de adviezen waarmee je rekening moet houden om er de gelukkigste hond ter wereld van te maken en er goed voor te zorgen.

Als het een kleine hond is, vraag je je waarschijnlijk af waarom hij zijn oren nog niet gespitst heeft. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Dit komt omdat de meeste Chihuahua’s, en alle rassen die deze oorvorm hebben, er ongeveer drie of vier maanden over doen om hun oren op te zetten.

Dwing ze dus niet om hun oren rechtop te zetten. Je kunt ook onze unieke lijst met hondennamen bekijken als je je Chihuahua nog geen naam hebt gegeven, en scroll naar beneden voor alle tips die we voor je hebben over hoe je voor je Chihuahua kunt zorgen en een heel gelukkige hond kunt hebben!

Lees ook  5 tekenen van een hond met een zonnesteek

Om te lezen Meisje kocht een puppy die een uniek wild dier bleek te zijn

1. Zorg voor een goede training

De Chihuahua die je in handen hebt, is erg jaloers op zijn territorium, inclusief dat van jou. Hij gaat niet gemakkelijk om met andere honden dan zijn ras. Daarom moet je van jongs af aan heel attent zijn op zijn opvoeding, zodat zijn gewoontegevoel je dier niet overheerst.

Bron:Capture Instagram
2. Maak je chihuahua niet overstuur

Een andere manier om je hond gelukkig te maken, is door dit zeer belangrijke advies op te volgen. In feite moet je zijn humeur niet veranderen. De zintuigen van deze hond zijn erg scherp en altijd alert. Daarom hebben ze de neiging om onmiddellijk te reageren als ze iets abnormaals detecteren. Maak je huisdier dus niet boos.

Lees ook  Deze hond kan niet geloven dat hij zojuist is geadopteerd na 2.381 dagen in het asiel

3. Laat hem niet opgesloten thuis

Chihuahua’s hebben de neiging om erg nerveus te zijn. Daarom kan hij op straat rondrennen en blaffen, en een gemakkelijke manier om al die opgekropte energie kwijt te raken is om hem mee te nemen voor een wandeling. Ook al is hij geschikt voor kleine ruimtes, dat betekent niet dat hij geen lucht kan krijgen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!