Início » Dieren » Hoe slaapt een gelukkige kat? Ontdek haar onthullende houding

Hoe slaapt een gelukkige kat? Ontdek haar onthullende houding

Door de geschiedenis heen hebben we katten in verschillende houdingen zien slapen en het internet heeft veel katachtigen beroemd gemaakt. Ze zitten als mensen, ondersteboven, op hun zij, op plaatsen die bijna niet te geloven zijn. De lijst kan maar doorgaan. Maar is er een specifieke houding die bewijst dat uw kat gelukkig is tijdens het slapen?

Hoeveel uur per dag moeten katten slapen?

Je vraagt je misschien ook af of het normaal is dat katten overdag zoveel slapen. En zo is het. Ze zijn anatomisch en fysiologisch ontworpen voor het jagen op voedsel. Dus als uw katten in een appartement wonen en veel speelgoed hebben om ze actief te houden, zal hun energieverbruik hetzelfde zijn als dat van een wilde kat.

Lees ook  De hond wordt enkele dagen voor de euthanasie geadopteerd, na 5 jaar wachten in het asiel

Hoe slaapt een gelukkige kat? Het laat haar houding zienBron: Capture Instagram

Daarom slaapt hij 13 tot 16 uur per dag. Deze tijd hangt ook af van de leeftijd, fysieke activiteit en persoonlijkheid van de kat. Onderbreek daarom haar slaaptijd niet, tenzij haar houding abnormaal is.

Lees Een kitten, zwaar verbrand door een brand, zorgt voor dieren in een dierenkliniek.

Wat is de slaaphouding van een gelukkige kat?

Terug naar het hoofdonderwerp, slaapt uw kat graag op zijn rug met gestrekte poten? Als ze opgerold slaapt, beschermt ze zichzelf tegen de kou. Als ze dat doet door zich uit te rekken, betekent dit dat ze warm is, wat je zult merken als ze van de bank naar de koude tegels van het huis gaat.

Hoe slaapt een gelukkige kat? Haar postuur verraadt hetBron: Capture Instagram

Als u merkt dat uw kat op zijn rug slaapt met zijn buik zichtbaar, betekent dit dat hij zich veilig voelt in huis. En dat hij perfect gelukkig is. Aan de andere kant, als je merkt dat hij op zijn poten slaapt met zijn hoofd omhoog, betekent dit dat hij alert is. Het gebeurt ook alleen maar omdat hij aandacht heeft voor wat er om hem heen gebeurt.

Lees ook  Een huskyhond die op de rand van de dood stond, werd op het laatste moment gered

En het echte teken dat hij de gelukkigste kat is, is wanneer hij op zijn zij slaapt, zijn pootjes uitstrekt en niet geeft om wat er om hem heen is. Sterker nog, hij rust vredig. Ja, er zijn veel houdingen waarin uw kat kan slapen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!