Início » Dieren » Hoe u kunt bepalen of een kitten mannelijk of vrouwelijk is, hier is het antwoord van de experts

Hoe u kunt bepalen of een kitten mannelijk of vrouwelijk is, hier is het antwoord van de experts

© Hoe weet je of een kitten mannelijk of vrouwelijk is? Hier is het antwoord van de experts

Als u een kitten heeft, is het normaal dat u wilt weten of het een mannetje of een vrouwtje is. Hoewel het moeilijk lijkt om het geslacht te bepalen, zijn er fysieke tekenen en kenmerken die u kunnen helpen bepalen of het een man of een vrouw is.

1. Let op de afstand tussen de anus en de geslachtsopening bij het kitten:

Bij katertjes de afstand tussen deze twee openingen is over het algemeen groter dan bij vrouwtjes. Bij mannen liggen de genitale opening en de anus verder uit elkaar. Terwijl ze bij vrouwen dichter bij elkaar staan.

1. Zoek naar knobbeltjes in het genitale gebied:

Mannelijke kittens aanwezig een kleine tuberkelvormige bult aan de onderkant van de buik, net onder de anus. Deze structuur is de zich ontwikkelende penis. Aan de andere kant hebben vrouwtjes dit uitsteeksel niet.

Lees ook  ze leert hem draaien! - Sluit de mobiel

Lezen: Koppel vindt foto van treurigste hond in asiel, rijdt 6 uur om te adopteren

Hoe u kunt bepalen of een kitten mannelijk of vrouwelijk is, hier is het antwoord van de expertsBron: Instagram vastleggen

3. Onderzoek de vorm van de genitale opening:

Bij mannelijke kittens heeft de genitale opening de vorm van een kleine verticale lijn. Bij vrouwen heeft het echter de vorm van een kleine stip.

4. Let op de aanwezigheid van testikels bij uw kitten:

Naarmate kittens zich ontwikkelen, zijn de testikels in het genitale gebied zichtbaar als twee kleine balletjes onder de huid. Het is belangrijk op te merken dat de testikels mogelijk pas zichtbaar zijn als het kitten een bepaalde leeftijd heeft bereikt.

5. Raadpleeg een dierenarts:

Eindelijk, als je nog twijfelt of als u niet zeker bent van het geslacht, kunt u het beste een dierenarts raadplegen. Professionals hebben echt de ervaring en kennis om correct te bepalen of uw kitten mannelijk of vrouwelijk is.

Lees ook  Deze kat is als volwassen kat geadopteerd en is erg dankbaar voor deze kans!

Vergeet ten slotte niet dat het kennen van het geslacht van uw kitten u kan helpen bij het nemen van beslissingen over zorg en gezondheid, zoals castratie. Het is echter belangrijk op te merken dat dit niet het karakter of de persoonlijkheid van de kat bepaalt. Alle kittens verdienen liefde en zorg, mannelijk of vrouwelijk.

Lees Likt uw hond zijn pootjes? Dit is wat dat betekent

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!