Início » Zvířata » Hoe weet je of een kat gestrest is? Hier zijn de belangrijkste tekenen

Hoe weet je of een kat gestrest is? Hier zijn de belangrijkste tekenen

Op een dag wordt je kat niet meer zo alert wakker als anders. Opeens is ze te stil, slaapt ze veel en verliest ze haar eetlust. Je begint te vermoeden dat er iets mis is.

Veel mensen denken ten onrechte dat katachtigen emotieloze wezens zijn en geen hechte band met hun baasjes vormen. Maar dat is niet zo. In feite voelen katachtigen een breed scala aan emoties, waaronder angst, verdriet, vreugde en genegenheid.

Soms is het moeilijk om hun emoties te lezen. Dit komt omdat katten niet zoveel gezichtsuitdrukkingen hebben als andere dieren, zoals honden. Daarom is het belangrijk om te leren welke tekenen bij hen op stress kunnen wijzen.

Lees meer Deze hond eindigde met een verwrongen gezicht nadat hij wreed werd mishandeld!

Lees ook  Een man redt een aantal puppy's, maar ontdekt al snel dat ze niet zijn wat hij dacht!

Hoe weet je of een kat gestrest is?

Stress bij katten kan problemen met de huid, de blaas en het spijsverteringskanaal betekenen. Andere katachtigen kunnen buiten de kattenbak gaan plassen. Of ze kunnen overmatig gaan grommen of sissen. Of agressief worden naar mensen of andere dieren. Sommige katten kunnen zichzelf zo erg gaan likken dat ze blind worden van de stress.

Jak poznáte, že je kočka ve stresu? Zde jsou hlavní příznakyBron.

Wanneer een kat gaat staan. Dit is een defensieve houding. Dit is de manier van de kat om te laten zien dat hij bang is en kan aanvallen om zichzelf te verdedigen. “Als ze deze houding aannemen, is het gebruikelijk dat ze geluiden maken zoals sissen. Als ze zich erg bedreigd voelen, kunnen ze aanvallen om zichzelf te verdedigen.” Jak poznáte, že je kočka ve stresu? Zde jsou hlavní příznaky Bron: Capture Instagram

Lees ook  7 lessen die we van dieren kunnen leren voor een beter leven

Als een kat blaft, kun je er het beste van weg gaan. Op die manier zal hij mensen niet langer als een bedreigende prikkel waarnemen. Maar het zal hem ook toelaten om ons te benaderen wanneer hij zich veilig voelt. “Het is een houding die communiceert dat de kat zich niet op zijn gemak voelt in de situatie.”

Er zijn ook veranderingen in hun plasgewoonten. Het komt daarom vaak voor dat angstige katachtigen zich ontlasten in andere delen van het huis of op een andere plek dan hun kattenbak.

Lees meer Wat betekent het als je kat altijd bovenop je wil zitten?

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!