Início » Dieren » Hoeveel eiwit is geschikt voor uw hond?

Hoeveel eiwit is geschikt voor uw hond?

Voor alle duidelijkheid: de hond evolueerde in de loop van duizenden jaren en week af van de wolf. Het resultaat van de co-evolutie met mensen? Hij adopteerde een omnivoor dieet. Dankzij een enzym dat bekend staat als amylase, kan het nu plantaardig zetmeel verteren.

Bovendien, door een menselijke metgezel te worden, zijn tanden aangepast aan een omnivoordieet. Dankzij zijn kiezen en premolaren (grote en minder puntige tanden) kan hij planten verpletteren en kauwen.

Fruit, groenten, granen, gevogelte, vis… honden kunnen een grote verscheidenheid aan voedsel eten! Maar hoe zit het dan met de eiwitten in uw dieet?

Lees Hij werkt de hele dag onvermoeibaar om een ​​geredde hond de tuin te geven die hij verdient!

Wat zijn de voordelen van eiwitten?

Lees ook  Video, vrouw barst in tranen uit als ze de reactie ziet van de hond die ze heeft gered

Eiwitten zijn essentiële macronutriënten voor de hond en ze spelen verschillende belangrijke rollen. Dit zijn voornamelijk de belangrijkste structurele componenten van de organen en weefsels van het lichaam (haar, klauwen, huid, enz.). Bovendien garanderen ze de botsterkte en helpen ze de spiermassa te behouden en te ontwikkelen. Maar ook om veel vitale functies te garanderen.

Hoeveel eiwit is geschikt voor uw hond? Bron: Instagram vastleggen

Zonder veel verrassing, Een aanzienlijke hoeveelheid eiwit wordt aangetroffen in dierlijke bronnen zoals vlees, vis en eieren. We hebben het er echter ook over plantaardige eiwitten . Ja, granen, aardappelen of peulvruchten (erwten, linzen, enz.) kunnen het lichaam voorzien van de eiwitten die het nodig heeft!

Wist je dat ? Eiwitten bestaan ​​uit ketens van kleine moleculen die aminozuren worden genoemd. Zij zijn het die zorgen voor de gunstige effecten van de eiwitconsumptie. 10 van deze componenten zijn essentieel voor honden (arginine, leucine, methionine, enz.). En het moet in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn in de dagelijkse voeding van de hond.

Lees ook  De hond bevalt in de ruïnes, niet wetende wat er met haar zal gebeuren

Hoeveel eiwitten hebben honden nodig?

De brandende vraag op uw lippen gaat ongetwijfeld over de hoeveelheid eiwitten die uw trouwe viervoeter binnen moet krijgen. Zoals eerder uitgelegd hebben honden de essentiële aminozuren nodig die in eiwitten voorkomen. De dagelijkse eiwitbehoefte van dit dier bedraagt ​​2 tot 6 g/kg.

Lees een praktische gids om te voorkomen dat uw kat aan uw meubels krabt

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!