Início » Dieren » Hoeveel uur per dag slaapt een kat? Zoek uit of het normaal is dat hij zo lang slaapt

Hoeveel uur per dag slaapt een kat? Zoek uit of het normaal is dat hij zo lang slaapt

© Hoeveel uur slaapt een kat per dag? Ontdek of het normaal is dat hij zo lang slaapt.

Is het normaal dat een kat zoveel uren per dag slaapt? Waarom kan hij ’s nachts niet slapen? Is het waar dat hij ’s nachts wakker blijft? Dit zijn slechts enkele van de vragen die beginnende kattenverzorgers zichzelf stellen. Als we het goed hebben, lees dan gerust verder om erachter te komen hoeveel uur een kitten per dag slaapt.

Om te beginnen over hun slaapuren: we gaan eerst uit van hun algemene kenmerken om ze beter te begrijpen. Bovendien is een kat een roofdier, het maakt niet uit of hij voedsel in een kom krijgt. Zijn hele bestaan ​​en anatomie zijn ontworpen om alleen te jagen. Er zal dus sprake zijn van verbruik en besteding van energie.

Lees ook  De politie vindt schokkende bevindingen in de kofferbak van de auto, de inspectie loopt uit op een tragische gebeurtenis

Hoeveel uur slaap heeft een kat nodig?

Een huiskat kan 13 tot 16 uur slapen per dag en blijft wakker in de schemering. Dit betekent dus dat hij ’s nachts slaapt, maar dat zijn lichaam hem in de late uren van zonlicht en in de vroege ochtenduren wakker maakt om te jagen.

Dove en blinde hond lezen beweegt het web door haar baasje te herkennen na twee maanden afwezigheid

Hoeveel uur slaapt een kat per dag? Ontdek of het normaal is dat hij zo lang slaapt.Bron: Instagram vastleggen

Hij heeft deze uren dus nodig omdat hij een verlies van mentale en fysieke energie vertegenwoordigt tijdens het jagen en spelen. Het is dus belangrijk om zijn slaapcyclus te respecteren. Omdat ze de uren van diepe slaap en lichte slaap gelijkmatig verdelen. Dit is om ons het grootste deel van de tijd scherp te houden.

Lees ook  10 dingen die je een kat nooit mag aandoen - wees waakzaam!

Waarom slaapt mijn kat graag bij mij?

Deze lichte slaap wordt blijkbaar gekenmerkt door een moment waar je hem ziet liggen en langzaam met zijn staart kwispelt. Dat is totdat hij geleidelijk op zijn zij gaat liggen om diep in slaap te vallen. Bovendien kan zijn waakzaamheid afnemen als hij in de aanwezigheid is van de persoon die hij het meest vertrouwt. Sterker nog, dit dier weet dat er niets mee zal gebeuren. Daarom slaapt hij maar met één of hooguit twee personen.

Nu weet je hoeveel uur een kat per dag slaapt! Wil je meer weten over hun gedrag of de betekenis van de houding die ze dagelijks aannemen, volg ons dan!

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!