Início » Nieuws » IQ-test: test je computervaardigheden met deze wiskunde-uitdaging!

IQ-test: test je computervaardigheden met deze wiskunde-uitdaging!

Wat we leuk vinden aan wiskundige uitdagingen is dat ze ons denkniveau verhogen en stress verlichten. Ze zijn een leuke manier om onze wiskundige vaardigheden te testen.

Ze stimuleren niet alleen onze cognitieve vermogens, maar zorgen er ook voor dat we onze zorgen even vergeten. Denk je dat je het nodig hebt? Hieronder kun je proberen de puzzel op te lossen.

IQ-test: “Wat is het antwoord op de operatie 45 ÷ 3 x (1 + 5) =?” »

Het consistent vinden van het antwoord op een wiskundetoets vereist goede actieve probleemoplossende vaardigheden.

Dit soort uitdagingen kan alleen worden opgelost door kritisch te denken, een goed analyseniveau en een solide basis in de wiskunde. Dat is alles wat je nodig hebt als je de volgende puzzel wilt oplossen.

Lees ook  Visuele test: Test je gezichtsvermogen: vind de papegaai zo snel mogelijk!

In de weergegeven afbeelding ziet u een bewerking die er als volgt uitziet: 45 ÷ 3 x (1 + 5) = ?

© Map-breclavsko

Wij geven u 20 seconden om te berekenen. Snelle cognitieve reflexen en goede analytische vaardigheden zijn essentieel voor succes.

Het is belangrijk om de componenten te onderzoeken om te weten hoe u verder moet gaan met de operatie. Dit is een redelijk moeilijke uitdaging.

Het helpt uw ​​cognitieve vaardigheden te stimuleren om uw IQ te verhogen en uw hersenen gezond te houden. Concreet helpt het bij het ontwikkelen van betere probleemoplossende vaardigheden en verbetert het in het algemeen de mentale behendigheid.

Bent u overtuigd van deze voordelen? Nu is het jouw beurt!

IQ-test: juist antwoord

De toegewezen 20 seconden zijn voorbij en het is tijd om te beoordelen. Heeft u het juiste antwoord voor een operatie gevonden? Ontdek de onderstaande oplossing om erachter te komen.

Lees ook  Logicatest: test je IQ en vind de code in 60 seconden!

Oplossing

Om een ​​nauwkeurig antwoord op een bewerking te krijgen, moet u eerst de regel kennen voor de volgorde van PEMDAS-bewerkingen: haakjes en exponenten, vermenigvuldigen en delen (van links naar rechts), optellen en aftrekken (van links naar rechts). Dit principe legt een volgorde van prioriteit van operaties op.

Voor onze wiskundepuzzel 45 ÷ 3 x (1 + 5) = ? Mogelijk merkt u van tevoren dat er haakjes staan. U moet dus eerst de bewerking tussen haakjes berekenen. Dan heb je: (1 + 5) = 6. Dat geeft ons de nieuwe vergelijking 45 ÷ 3 x 6 = ?

Zoals je kunt zien, is het enige wat overblijft deling en vermenigvuldiging. Dan moet je de berekening van links naar rechts uitvoeren.

Vanaf nu krijgen we 45 ÷ 3 = 15, dan 15 x 6 = 90. Het eindproduct is dus 45 ÷ 3 x (1 + 5) = 90 .

Lees ook  Visuele uitdaging: Vind 5 verschillen tussen deze twee afbeeldingen in minder dan 35 seconden!

© Map-breclavsko

Heb jij dit nummer ook gevonden? Zo ja, gefeliciteerd! Je beschikt over goede rekenvaardigheden en een snel probleemoplossend vermogen.

Maar raak niet ontmoedigd als je het juiste antwoord niet hebt gevonden. Je hebt gewoon een beetje oefening nodig om je wiskundige vaardigheden aan te scherpen. Daarom nodigen wij u uit om onze andere IQ-tests te proberen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!