Início » Dieren » Katten weten altijd wanneer het gaat regenen, uitgelegd

Katten weten altijd wanneer het gaat regenen, uitgelegd

Zelfs met het weer is het moeilijk voor ons om zeker te weten of het gaat regenen. Maar bij sommige dieren is dit niet het geval. Veel katteneigenaren zeggen zelfs dat ze een gedragsverandering bij hun katten opmerken als er een storm losbarst. Dus het gezegde blijkt waar te zijn? Wij praten erover.

Katten: Een dier met een ontwikkeld zintuig

Volgens de mythe zijn katten gezegendzesde zintuig . Dit betekent dat deze katten dingen vaak veel eerder waarnemen dan anderen. Dit geldt voor zowel mensen als andere dieren.

Maar afgezien daarvan heeft deze soort een zeer ontwikkeld zintuig. Zijn reukvermogen kan bijvoorbeeld geuren op een ongelooflijke afstand detecteren. Het is dus erg gevoelig voor geuren sterk. Dit verklaart waarom katten zich vreemd kunnen gedragen of zich ongemakkelijk kunnen voelen als er nieuwe geuren in huis zijn.

Lees ook  ideeën om uw huisdier te verrassen

Om te lezen Een hond bevalt in de ruïnes zonder te weten wat er met haar zal gebeuren

Hetzelfde geldt voor de oren. In feite hebben katten een hoog ontwikkeld gehoor . Daarom zijn ze gevoelig voor harde geluiden of rennen ze weg bij het horen van een vreemd geluid.

Harde geluiden zijn voor deze katten een bedreiging . Katten voelen zich zelfs vaak gestrest als ze ongebruikelijke geluiden horen. Het kan muziek zijn, een storm, een stofzuiger of iets anders.

Katachtigen voelen een naderende storm, is dat een mythe?

Dankzij hen hoogontwikkelde zintuigen , is het geen wonder dat katten kunnen voelen wanneer de regen op komst is. In tegenstelling tot mensen kan hij veranderingen in de atmosfeer detecteren. Het is zelfs in staat de toename van de luchtvochtigheid in de lucht waar te nemen.

Lees ook  Deze hond in nood was zo klein mogelijk omdat hij bang was gered te worden

Katten weten altijd wanneer het gaat regenen, uitgelegdBron: Instagram vastleggen

Bovendien kunnen katten voelen wanneer er een storm nadert. In feite hebben ze dat ook gedaan innerlijke oren . Hierdoor kunnen ze plotselinge regendruppels detecteren. Ze worden dus altijd gewaarschuwd als het begint te regenen.

Lees over Maria, een vrouw die vele uren reisde om een ​​gehandicapte hond te redden

Het geloof over katten is dus waar. Eigenlijk dankzij hen voelt ultragevoelig , kunnen deze laatste de komst van regen voelen. Zelfs als de storm ver weg is, voelt of voelt dit dier het gerommel van de donder.

Bovendien, als het zou moeten regenen, in de regen van vochtige geur, elektrische inhoud atmosferische veranderingen. Het is om deze redenen dat katten zich anders kunnen gedragen als het zou regenen.

Katten: wat te doen als het regent?

Als je een kat hebt, weet je waarschijnlijk dat katten dat ook hebben angst voor onweer . Ze hebben de neiging weg te rennen van het huis als het geluid te luid is. Vergeet daarom niet alle deuren en ramen in huis te sluiten als er een onweersbui nadert. Je kunt ook een rustige plek voor hem klaarmaken waar hij zich veilig voelt.

Lees ook  dit detail zorgt ervoor dat internetgebruikers reageren als nooit tevoren

Het enige dat u kunt doen, is uw kat veilig houden. Het laatste wat je hoeft te doen is geven te veel aandacht voor katten omdat ze het risico lopen deze houding in een andere richting te nemen. Sterker nog, ze denken misschien dat er gevaar dreigt en dat ze het recht hebben om bang te zijn.

Lees 7 voordelen van het aaien van een hond, je zult verrast zijn

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!