Início » Dieren » Leven katten langer dan honden?

Leven katten langer dan honden?

Honden en katten zijn de meest voorkomende huisdieren in ons huis. Sommige mensen houden van katachtigen, anderen houden van honden en weer anderen leven met beide dieren. Er zijn echter veel verschillen en overeenkomsten tussen hen. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd hoe lang beide soorten leven? Leven katachtigen langer dan honden?

Wat is de gemiddelde levensduur van een kat?

De Gemiddelde huiskat leeft gemiddeld 12 tot 15 jaar. Wilde katten hebben de neiging om een ​​korter leven te leiden dan katten in gevangenschap. Dit cijfer hangt natuurlijk van veel factoren af ​​en niet alle kattenrassen hebben dezelfde levensduur.

Net als bij honden heeft kunstmatige selectie sommige rassen genetisch vatbaar gemaakt voor ziekten. Dit betekent dat een kat meer kans heeft om een ​​bepaalde ziekte te ontwikkelen als het een bepaald ras is dan andere, omdat het gekoppeld is aan zijn genen.

Lees ook  Puppy Thor werd geboren met kleurrijke ogen en een fascinerende blik

Leven katten langer dan honden?Bron: Capture Instagram

de Perzische kat lijdt bijvoorbeeld vaak aan chronische verkoudheid en oogproblemen die worden veroorzaakt door de structuur van zijn gezicht. Ze zijn ook meer vatbaar voor polycysteuze nierziekte. Deze kat kan echter wel 17 of 18 jaar oud worden.

Leven katten langer dan honden?

De gemiddelde levensduur van katten is langer dan die van honden. Dit is echter een algemene verklaring. Zoals u weet, hangt het aantal jaren dat een dier leeft af van vele andere factoren, en de belangrijkste factor is de genetica van elk individu.

Er zijn zeldzame gevallen van katachtigen die afwijken van het gemiddelde en meer dan 25 jaar oud worden. Creme Puff, de oudste kat ter wereld tot nu toe, bereikte in 2005 de leeftijd van 38 jaar. Of Nootmuskaat, die de leeftijd van 32 heeft bereikt.

Lees ook  Experts leggen uit waarom honden sommige mensen niet mogen

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!