Início » Zvířata » Mogen honden perziken eten in de zomer? Antwoord onthuld

Mogen honden perziken eten in de zomer? Antwoord onthuld

Honden zijn geweldige jagers. In feite kunnen ze niet anders dan hun instinct volgen wanneer ze op prooien jagen. Daarom zijn het carnivoren geworden. Dit is ook de reden waarom droogvoer wordt gemaakt met voedingsstoffen en smaken afkomstig van kip, zalm, kalkoen, enz. Maar wat gebeurt er als ze perziken eten op een zomerse dag?

Op basis van verschillende onderzoeken hebben wetenschappers bewezen dat honden grote hoeveelheden eiwitten nodig hebben om te overleven. Ze hebben echter geen baat bij het eten van vlees alleen. Daarom bevatten brokken ook vitaminen en mineralen uit groenten die hun lichaam kan opnemen. Maar kunnen ze direct fruit eten, zoals perziken?

Wat gebeurt er als een hond perziken eet?

Mag je een hond perziken geven? Ja, maar hoe vaak? Af en toe en alleen als traktatie. Overmatige consumptie van dit fruit kan leiden tot ernstige vergiftiging van het dier, omdat een grote hoeveelheid cyanide in zijn lichaam terecht kan komen. Het kan ook verstikking en darmobstructie veroorzaken.

Lees ook  Welk hondenras ben jij volgens je sterrenbeeld?

Lees verder Heldhaftige hond redt puppy van verdrinkingsdood na ernstige overstroming

Mohou psi jíst broskve v létě?Bron: Capture Instagram Wat gebeurt er als mijn hond abrikozen eet?

Als een hond in de zomer af en toe abrikozen eet, krijgt hij naast zijn specifieke voeding alle vitaminen binnen die ze bevatten. Zoals A, C, B12, B6 en ijzer, dat helpt bij de spijsvertering. Om abrikozen te serveren, snij je ze gewoon in kleine stukjes en verwijder je de pit.

Welke vruchten zijn geschikt voor honden?

Eerst en vooral is een dieet voorgeschreven door een dierenarts altijd het beste. Als je je hond echter wilt verwennen, kan hij de volgende vruchten met mate eten:

Aardbeien
Watermeloen
Sinaasappel
Frambozen
Bosbessen
Meloen
Kiwi
Peer
Appel

Tot zover de vraag of honden perziken mogen eten op zomerse dagen! Vergeet niet om af en toe naar de dokter te gaan om hun dieet te controleren en te kijken of alles in orde is!

Lees ook  Wat katten graag doen met hun baasjes

Lees meer Deze £10 supplementen zullen je leven makkelijker maken als het gaat om het vervoeren van je huisdieren

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!