Início » Dieren » Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!

Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!

© Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk meer vertrouwen in de mens!

Charlie zat gevangen in een vervallen schuur op het platteland en had heel weinig menselijk contact. Zeer bezorgd probeerde hij een geschikt huis te vinden om hem te verwelkomen. Dankzij geduld en werk werd de hond uiteindelijk geadopteerd na 2 jaar wachten in het asiel. En net op tijd om Kerstmis door te brengen bij een liefdevol gezin.

Achtergelaten in een vervallen schuur

Vóór de interventie Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) , een opvangcentrum voor dieren in nood, leefde Charlie in erbarmelijke omstandigheden. De zesjarige hond kent alleen de tocht van een vervallen schuur op het platteland, die hij deelde met zo’n veertig andere honden.

Lees ook  Zijn kat maakt hem elke dag om 4 uur 's ochtends wakker en neemt op hilarische wijze wraak

Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!Facebook vastleggen

Vervallen onderkomen, parasieten, slechte voeding… De eigenaren van het gebied, overweldigd door de situatie, konden de dieren niet meer goed verzorgen. Daarom stemden ze er graag mee in om hun honden onder de zorg van de RSPCA te brengen.

Om te lezen Hier zijn de 5 intelligentste kattenrassen ter wereld die verrassen door hun alertheid

De liefdadigheidsinstelling redde in totaal 45 honden, die allemaal snel een nieuw thuis vonden. Iedereen behalve Charlie.

Angstige hond met specifieke behoeften

Toen Charlie voor het eerst in het asiel in Newport aankwam, was de arme hond zo zenuwachtig dat hij wekenlang de hoek van zijn kennel niet wilde verlaten.

Charlie begon nog steeds beetje bij beetje om zich open te stellen voor vrijwilligers door zijn gezicht zachtjes in hun handpalmen te plaatsen. Dan spreek ik af dat hij uit zijn schuur komt.

Lees ook  Vlaggenschipsoorten: dieren die dienen als indicatoren voor veranderingen in ecosystemen

Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!Facebook vastleggen

Vanwege zijn afkomst had deze zeer angstige hond een specifiek type huis nodig om uiteindelijk te kunnen gedijen. Inderdaad, een landelijke en rustige plek met een grote beveiligde tuin waar hij zich in zijn eigen tempo kon aanpassen. En indien mogelijk in het gezelschap van andere honden om geruststelling te krijgen.

Puppy achtergelaten in een kartonnen doos op het strand ziet zijn leven op zijn kop staan

Het vinden van dit type woning kan even duren. Voor Charlie waren toen 2 jaar nodig.

Nieuw huis voor Kerstmis

Na bijna 2 jaar bij de RSPCA Charlie heeft eindelijk de familie van zijn dromen gevonden. Zijn nieuwe baasje Bethan Davies wilde de hond niet opjagen. Dus bracht ze vele bezoeken aan het asiel om een ​​band met Charlie op te bouwen voordat ze hem definitief mee naar huis nam.

Lees ook  Een makkelijke test om te zien of je hond je leuk vindt

Hij bracht ook een paar dagen door met Bethan. En dit met als doel langzaam te wennen aan zijn nieuwe huis en de andere dieren: een collie genaamd Lily en een bassethound genaamd Del.
Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!Facebook vastleggen

Na 3 maanden wederzijds temmen en geduld was Charlie eindelijk klaar om het opvangcentrum voorgoed te verlaten. Maar ook om je eerste kerst te beleven in het hart van een liefdevol gezin.

Om te lezen Het is het meest geliefde, antidepressieve en antistresshondenras dat er bestaat

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!