Início » Dieren » Ontdek waarom uw kat van zonnebaden houdt

Ontdek waarom uw kat van zonnebaden houdt

Deze situatie komt zo vaak voor bij iedereen die een kat als huisdier heeft, dat we ons afvroegen waarom katten van de zon houden?

Als u een katachtige metgezel heeft, je hebt vast gemerkt dat hij twee dingen het leukst vindt: in de zon slapen of warm blijven. We zullen u de reden achter dit nieuwste en merkwaardige gedrag uitleggen.

De eerste reden is gemak. Katachtigen associëren de zon zelfs met welzijn, en hun lichaam vertelt hen dat het beter warm is dan koud. Dit is de reden waarom ze de neiging hebben de zon op te zoeken of de warmte van mensen te zoeken.

Lees Moet u uw honden instoppen voordat ze naar bed gaan? Wat de deskundigen zeggen

Lees ook  de situatie verandert in een gruwel, ze bellen de brandweer voor hulp

Voordelen van zonnebank voor katten. Niet voor niets zoeken katten in elke hoek van het huis of buiten naar warmtebronnen. Daarom zullen we de voordelen van zonnebank voor katten uitleggen:

Om hun lichaamstemperatuur in evenwicht te brengen

Katten hebben dat vaak breng het grootste deel van de dag door met opladen. En bovenal slapen ze op warme plekken waar ze direct worden blootgesteld aan de zonnestralen. In feite daalt de lichaamstemperatuur van katten, net als alle zoogdieren, tijdens de slaap. Als ze kalm en ontspannen zijn, verbrandt hun lichaam niet echt energie en wordt het calorieverbruik verminderd.

Dus proberen ze dit temperatuurverschil te compenseren. Daarom slapen ze het liefst op warme plaatsen of in direct zonlicht. Bijvoorbeeld voor het raam, op het balkon of op de bank. Katten voelen ook de kou.

Lees ook  Ze raakt haar konijnenstaart aan terwijl hij slaapt, haar reactie zal je verbazen!

Ontdek waarom uw kat van zonnebaden houdtFacebook vastleggen

Een bron van vitamine D voor katten

Zonlicht helpt katten vitamine D binnen te krijgen dat hun lichaam nodig heeft, maar niet zoveel als wij. Het is zelfs aangetoond dat kattenbont de ultraviolette stralen blokkeert die verantwoordelijk zijn voor dit proces. Dit is de reden waarom hun vitamine-inname verwaarloosbaar is in vergelijking met andere levende wezens. Wat de kat van de noodzakelijke hoeveelheid vitamine D voorziet, is een kwaliteitsdieet.

Lees Deze puppy, achtergelaten in het park, heeft de beste ontmoeting van zijn leven!

Voor plezier

Het ultieme voordeel van bruinen voor katten en last but not least is het plezier dat ze beleven aan deze activiteit. Er is niets waar katten meer van houden dan ergens warm en gezellig te liggen en een dutje te doen. Maar waar katten echt van houden zijn niet de zonnestralen. Maar ze bieden een warmtebron.

Lees ook  Een ontroerende knuffel van een puppy met een verdrietige oudere hond, een ontroerend tafereel

Wist je dat deze dieren temperaturen tot 50°C kunnen weerstaan ​​en zich kunnen aanpassen aan alle klimaten, warm en koud? Dus hoe kun je niet genieten van zonnebaden, waar het ook is?

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!