Início » Dieren » Ontmoet Matilda, de kat met de mysterieuze buitenaardse ogen

Ontmoet Matilda, de kat met de mysterieuze buitenaardse ogen

Ontmoet Matilda, de kat met de mysterieuze buitenaardse ogen

Maak kennis met Matilda, een doodgewone tabby kat, alleen heeft ze vreemde ogen die heel anders zijn dan anders. Deze kat met hele grote, glazige ogen heeft de bijnaam “buitenaardse kat” gekregen. Maar het blijkt dat ze niet altijd die buitenaardse ogen heeft gehad.

Ontmoet Matilda, de kat met buitenaardse ogen

Matilda werd geboren op Valentijnsdag 2013 in een klein stadje, in het huis van een verzamelaar. Ze werd ontdekt en gered door een reddingsgroep. Twaalf weken later werd ze geadopteerd door een gezin.

Matylda is een kat die geboren is met ogenschijnlijk normale ogen. Maar toen ze ouder werd, begon ze af en toe scheel te kijken. De eigenaren namen Matilda mee naar een oogarts. De arts ontdekte dat Matilda leed aan een aandoening die bekend staat als “lens luxatie”. Omdat ze leed aan een gebrek aan collageen, kon ze moeilijk herstellen van verwondingen of operaties.

Lees ook  Na 279 dagen in het asiel explodeert deze hond van vreugde wanneer hij wordt geadopteerd

Om te lezen Ontmoet Samson, de grootste kat ter wereld!

kočka záhadně obdařená mimozemskýma očimaBron.

De familie besloot om gewoon een oogje in het zeil te houden, omdat ze een traumatische operatie koste wat kost wilden vermijden. Dus nam de kat een tijdje oogdruppels om haar pijn te verlichten. Ze onderging ook regelmatig controles om eventuele veranderingen die erop zouden wijzen dat ze zich ongemakkelijk voelde in de gaten te houden. Het drukniveau in haar ogen blijft normaal. Ze is dus bijna blind, maar ziet nog steeds licht en beweging.

Matilda, kočka záhadně obdařená mimozemskýma očimaBron.

Deze kat trekt veel aandacht op Instagram en wordt gevolgd door meer dan 150.000 mensen. Haar baasjes delen regelmatig foto’s en video’s van deze bijzondere kat. In maart 2016 was het eindelijk tijd om Matilda’s ogen helemaal te verwijderen. De grote ogen die haar zo beroemd maakten, begonnen tegen haar te werken. Hoewel ze niet meer kan zien, blijft Matylda gelukkig en onvoorwaardelijk geliefd door haar ouders en hondachtige broer. Matylda, kočka záhadně obdařená mimozemskýma očima Bron: Capture Instagram

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!