Início » Dieren » Op welke leeftijd wordt een hond als oud beschouwd?

Op welke leeftijd wordt een hond als oud beschouwd?

Leeftijd is een van de grootste zorgen voor mensen die voor honden zorgen. Bovendien weten we dat deze prachtige dieren niet eeuwig kunnen blijven bestaan ​​en dat hun levensduur korter is dan die van mensen. Daarom is het essentieel om hun leeftijd en gewoonten in de gaten te houden, afhankelijk van de fase waarin ze zich bevinden. Zo weet u of uw hond oud is of niet.

Het berekenen van de leeftijd van een hond is ingewikkeld, omdat de manier waarop de tijd op hem inwerkt anders is dan de onze. Bijvoorbeeld het eerste jaar, alsof hij 15 jaar oud was. Dan lijkt het tweede jaar er nog eens 6 te hebben. Elk jaar komt dan overeen met 4 jaar in menselijke tijd.

Lees ook  Wat gebeurt er als mijn kat frisdrank drinkt?

Hier willen we dat je het meeneemt de beste zorg voor uw netwerk, ongeacht zijn leeftijd. Voor een goede ontwikkeling is het echter belangrijk dat u weet in welke omstandigheden het zich bevindt. Daarom zullen we uitleggen hoe je kunt weten op welke leeftijd een hond als oud wordt beschouwd. Dan vertellen wij u ook wat de gemiddelde levensverwachting van een hond is. En wat moet u doen als uw huisdier in deze fase is beland.

Lees Schattig, ernstig ziek verlaten katje vindt nieuw thuis dankzij levensreddende interventie!

Op welke leeftijd wordt een hond als oud beschouwd?Bron: Instagram vastleggen
Wanneer wordt een hond als oud beschouwd?

Om te weten of een hond oud is of niet, moet je rekening houden met de grootte ervan. Leeftijd en organisme zijn echter nauw verwant. Het is dus normaal dat grote rassen een kortere levensverwachting hebben dan kleine of middelgrote honden. Hier is een beschrijving van de maten en wanneer ze de fase ingaan ‘senior’ of ‘ouderdom’.

Lees ook  Vlaggenschipsoorten: dieren die dienen als indicatoren voor veranderingen in ecosystemen

Kleine honden – 10 tot 12 jaar
Middelgrote honden – 8 tot 10 jaar
Grote honden – 6 tot 7 jaar
Reuzenhonden – vanaf 5 jaar

Als we er rekening mee houden dat sommigen korter leven en anderen langer, is dit een gemiddelde. Een Jack Russell-terriër kan dit bijvoorbeeld waarmaken 19 ant in sommige gevallen. Terwijl een hond van het ras Duitse Dog alleen maar kan leven 8 ans .

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Lees Liefde op 4 poten: hoe geef je je hond of kat de zorg die ze verdienen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!