Início » Nieuws » Persoonlijkheidstest: ben je impulsief?

Persoonlijkheidstest: ben je impulsief?

 

Impulsiviteit is gedrag dat we in een opwelling doen, zonder enige weloverwogen wil . Er zijn bijvoorbeeld mensen die het niet kunnen laten om te zeggen wat ze echt denken zonder altijd hun woorden te kiezen. De persoonlijkheidstest van vandaag zal u vertellen of u impulsief bent of niet. De test is heel eenvoudig uit te voeren. Kies gewoon een van de vormen in de afbeelding, een kaars of een gezicht uit het profiel, en lees de interpretatie.

 

Kaars

Als je een kaars hebt gezien, betekent dit dat je een bijzonder impulsief persoon bent. Met andere woorden, je handelt vaak voordat je nadenkt. Dit gedrag kan ongelukkige gevolgen hebben, want soms gaan je woorden je gedachten ver te boven en kwets je uiteindelijk de mensen om wie je geeft . Natuurlijk is het belangrijk om oprecht en eerlijk te zijn in het dagelijks leven. Maar dat betekent dat je moet nadenken over hoe je dingen zegt. Want hoe sterk je boodschap ook is, mensen zullen zich alleen herinneren dat je hem op een onplezierige manier hebt overgebracht. Toegegeven, het is verre van gemakkelijk om subtiel te zijn, vooral wanneer emoties oplaaien.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: wat je als eerste ziet, onthult wat er achter je temperament schuilgaat

Het is echter een gewoonte die je moet beginnen te ontwikkelen. Op die manier, wanneer je iets te zeggen hebt, zal het een grotere impact hebben en verandering teweeg kunnen brengen. Realiseer je dat als je onbeleefd bent tegen mensen, ze defensief zullen worden en niet noodzakelijkerwijs zullen doen wat je vraagt. Op het werk bijvoorbeeld, als je een teamleider bent, moet je verzoenend zijn. Dat betekent niet dat je slecht gedrag moet laten gaan, verre van dat. Je moet gewoon de manier veranderen waarop je de mensen om je heen disciplineert. Om dit te doen, is het raadzaam om het te baseren op feiten, niet op de persoon.

Wat heeft ze verkeerd gedaan, welke gevolgen kan dat gedrag hebben? Hoe voelde jij je daarbij – boos, verdrietig, gefrustreerd? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen en die je tijdens het gesprek moet delen met de persoon met wie je praat.

Het is zeker dat je in het begin een paar moeilijkheden zult hebben. Maar met veel doorzettingsvermogen kom je er wel doorheen. Probeer na te denken over de situaties die je meemaakt en wees je vooral bewust van wat je doet. Begrijp dat elk woord en elke handeling gevolgen heeft. Je doel moet zijn om de situatie te verbeteren, niet andersom. Dan zul je merken dat de mensen om je heen zullen proberen het juiste te doen. Anders, als er zelfs na enige tijd geen positieve verandering is, is het misschien beter om afstand te nemen van sommige mensen.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: ontdek wat je keuzes onthullen over je relaties

Het gezicht in het profiel

Als je een gezicht uit het profiel hebt gekozen, ben je verre van impulsief . Je bent een van die mensen die de tijd nemen voordat ze iets zeggen of doen. Wanneer omstandigheden je van streek maken, blijf je zo kalm mogelijk. Je hebt geleerd om met je emoties om te gaan en ze je niet te laten beheersen. Wanneer een situatie je van streek maakt, neem je een stap terug. Op basis van de feiten maak je een grondige analyse en zoek je naar een oplossing voor het probleem. Als anderen liever klagen, onderneem je pragmatische actie .

Deze manier van functioneren doet de mensen om je heen geloven dat je een onverschillig persoon bent, maar dat is niet waar. Je hebt je eigen emoties. Net als iedereen kun je boos, gefrustreerd of verdrietig zijn. Maar je doet je best om met deze gevoelens om te gaan. .. alleen als ze te intens worden, nemen woorden uiteindelijk je gedachten over. Maar dit gebeurt zelden, omdat je het vermogen hebt ontwikkeld om altijd kalm te blijven. Het is niet gemakkelijk om iemand zijn kalmte te laten verliezen, wat hij ook zegt of doet.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: wat je het eerst ziet, vertelt je of je een grote dromer of een realist bent

Omdat je je niet laat bepalen door hoe anderen naar je kijken, kun je altijd kalm blijven. Je hebt een goed zelfvertrouwen omdat je jezelf beter kent dan wie dan ook. Dus als iemand je probeert te kwetsen met woorden, raakt dat je op geen enkele manier omdat je weet wat je waard bent .

Dit aspect maakt dat je zowel op het werk als thuis gemakkelijk in de omgang bent. Jij bent het type persoon tot wie mensen zich wenden als ze voor moeilijke problemen komen te staan. Je staat bekend om je vermogen om situaties diplomatiek te analyseren. Ga zo door, want de acties die je onderneemt vereisen veel zelfverbetering en dat heb jij tot in de perfectie onder de knie!

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!