Início » Nieuws » Persoonlijkheidstest: het dier dat je het eerst ziet onthult je verborgen gebreken

Persoonlijkheidstest: het dier dat je het eerst ziet onthult je verborgen gebreken

De onderstaande persoonlijkheidstest is gebaseerd op een heel eenvoudig principe. Je moet een paar seconden naar de foto kijken voordat je een bepaald dier kunt afleiden: een hond of een kat. Wat u zult zien, stelt u in staat de fouten te herkennen die u geneigd bent te verbergen voor anderen. . U kunt er zeker van zijn dat het doel van deze test op geen enkele manier is om u te beoordelen . Het doel is om je te vermaken en je tegelijkertijd tot diepe introspectie te leiden.

Hond

Is het de hond die je opviel tijdens de test? Je lijkt iemand te zijn die moeilijk nee kan zeggen tegen anderen. Dat is een fout die je probeert te verbergen. Het is moeilijk voor je om iets te weigeren omdat je het gevoel hebt dat je de ander opzettelijk kwetst. Je bent bang voor conflicten met de mensen om je heen, dus je bent eraan gewend geraakt om ermee in te stemmen hen een plezier te doen, ook al wil je dat niet altijd.

In het bijzijn van mensen die u niet persoonlijk kent, lijkt u zo afstandelijk dat u ongezellig wordt. Maar de waarheid is dat je jezelf niet in een ongemakkelijke situatie wilt brengen. Als ze je iets zouden vragen, zou je waarschijnlijk toegeven. Het wordt sterk aanbevolen om aan deze karaktereigenschap te werken .

Lees ook  Persoonlijkheidstest: in welke gedaante zie jij jezelf? Je antwoord onthult je ware doelen in het leven

In het Engels gebruiken we de term “people pleaser om een ​​persoon aan te duiden die graag anderen een plezier doet ten koste van zichzelf. Je moet leren nee te zeggen en vooral niet te voelen schuldig achteraf. . Weet dat je je afwijzingen niet hoeft te rechtvaardigen. Het is volkomen normaal om soms in de stemming of onwillig te zijn om iemand te helpen. En er is niets mis met afwijzing, vooral als het in uw belang is.

Accepteer dat de persoon met wie je praat misschien van streek is. haar reactie is niet jouw verantwoordelijkheid . Het gaat er niet om iemand in nood in de steek te laten, verre van dat. Als je je echter realiseert dat je niet genoeg energie hebt om te helpen, geef jezelf dan het recht om nee te zeggen. U kunt klein beginnen door kleine taken af ​​te wijzen. Hierdoor ga je langzaam maar zeker sporten en voel je je minder schuldig. Alles opgeven is op de lange termijn beperkend en geeft je een schuldgevoel. meer kwaad dan goed . Het is hoog tijd om prioriteit te geven aan uw welzijn en persoonlijke voldoening. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, maar je kunt ervoor zorgen dat je tevreden bent met jezelf door naar je eigen behoeften en wensen te luisteren. Dus als je geen zin hebt om uit te gaan met je vrienden of partner, vertel het ze dan.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: ben je impulsief?

Kat

Voor degenen onder u die de kat veel eerder hebben opgemerkt dan anderen: u verbergt zich misschien. faalangst . Als mensen denken dat je voortvluchtig bent, is de waarheid dat je bang bent om te falen. Daarom speel je liever de nonchalante kaart en doe je alsof de situatie jou niet aangaat. Je wordt vaak gezien als onverantwoordelijk en niet op zoek naar ruzie. Je vindt het moeilijk om te zeggen wat je voelt, vooral als het gaat om onaangename emoties zoals angst. We raden je ten zeerste aan om in het begin eerlijk tegen jezelf te zijn. Dan moet je eerlijk zijn tegen de mensen die het dichtst bij je staan ​​- zij vertrouwen op jou.

Door zo nonchalant te reageren en te laten zien dat je onverantwoordelijk bent, zal niemand je ooit nog vertrouwen. . Wetende dat dit niet jouw doel is, realiseer je je zeker dat je dit gedrag moet veranderen. Dit gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag of door met een toverstaf te zwaaien! Het vereist dat je veel aan jezelf werkt om je te kunnen ontwikkelen. Probeer de situaties waarmee u wordt geconfronteerd te rationaliseren. Angst is een normale en legitieme emotie, maar het zou je er niet van moeten weerhouden om te reageren.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: wat je als eerste ziet, onthult wat er achter je temperament schuilgaat

Het is goed om geleidelijk uit je comfortzone te stappen, ook al is dat in het begin niet prettig. Probeer bijvoorbeeld de volgende keer dat u een taak krijgt meer betrokken te zijn. Als je voor een verantwoordelijkheid staat, zie je angst dan onder ogen in plaats van ervoor weg te rennen. Je zult geleidelijk de overhand krijgen over deze faalangst.

Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking “Nooit een mislukking, altijd een les ” gehoord. Maak dit je levensmantra om obstakels te overwinnen. Als de dingen niet gaan zoals gepland, doe dan een stap terug. Aan de andere kant, als alles goed gaat, wees dan trots op jezelf. Het is in ieder geval belangrijk dat je leert je angst te overwinnen en jezelf te investeren in het realiseren van je levensplannen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!