Início » Dieren » Pythonslang verliest voedsel aan stelende hyena, verrassende video

Pythonslang verliest voedsel aan stelende hyena, verrassende video

De hyena scheurde het karkas van de antilope van de slang, die nog niet was begonnen met het doorslikken van zijn voedsel.

Gevlekte hyena’s worden vaak onterecht gezien als kwaadaardige aaseters die koste wat het kost voedsel proberen te stelen van hun zwakkere rivalen. Maar de waarheid is dat deze roofdieren meer zijn dan alleen voedseldieven. Hyena’s zijn echte jagers die in staat zijn grote prooien neer te halen. Zeker als ze samenwerken.

Jason Joubert, een safarigids, zag onlangs een hyena het karkas grijpen van een python die nog niet was begonnen met het doorslikken van zijn voedsel. Deze slangen, die meer dan vijf meter lang worden, zijn niet veeleisende eters. Valt alle dieren aan. Van wilde zwijnen tot vogels en kleine zoogdieren zoals de baby-antilope in de video van Joubert. In het Masai Mara National Reserve in Kenia is er zelfs een record van een python die een volwassen hyena inslikt! Het observeren van een python tijdens een maaltijd is echter zeldzaam. In meer dan tien jaar safari’s is dit de eerste keer dat Joubert een van deze robuuste slangen tegenkomt die een antilope eet.

Lees ook  Die hond wil elke nacht bij zijn baby slapen en zijn reden daarvoor zal je de adem benemen!

Lees Wat betekent kattendepressie en hoe te reageren?

Hyena steelt eten van python

Maar de gids is niet de enige die die dag getuige was van het drama. Aangetrokken door de commotie begon de hyena zich naar de python en zijn prooi te begeven. Na de situatie te hebben beoordeeld, naderde de hyena eerst voorzichtig. Toen slaagde ze erin om het voedsel relatief gemakkelijk te vangen, dus de python had geen manier om het lijk te pakken te krijgen.

Pythonslang verliest voedsel aan stelende hyena, verrassende videoBron: Capture Instagram

Pythons vertrouwen op indrukwekkende camouflage om hun prooi in een hinderlaag te lokken. Het is dus waarschijnlijk dat deze slang veel tijd besteedde aan het achtervolgen van de antilope. Voordat de hyena hem steelt.

Om te lezen De Thor-puppy werd geboren met kleurrijke ogen en een innemende blik

Lees ook  Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst leven

“Ik was verrukt! In 13 jaar van gidsen heb ik nog nooit zoiets gezien. Ik was gewoon teleurgesteld dat de python zijn prooi verloor na zo hard werken,” vertelde Joubert aan Latest Sightings.

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!