Início » Dieren » symptomen, wat te doen en hoe ze te vermijden

symptomen, wat te doen en hoe ze te vermijden

Een hittegolf heeft verschillende delen van de wereld getroffen met temperaturen boven de 40 graden Celsius op verschillende plaatsen. Je moet voor de hond zorgen!

voor mannen, de gezondheidseffecten van intense hitte zijn gevarieerd en kunnen variëren van licht ongemak of kleine kwalen tot levensbedreigend.

Hoe weet ik of mijn huisdier een hitteberoerte heeft?

Honden die aan een hitteberoerte lijden, kunnen een hoge ademhalingsfrequentie en droog of plakkerig tandvlees hebben. Evenals abnormale tandvleeskleur, gekneusd tandvlees. Bovendien lijken ze lethargisch of gedesoriënteerd en hebben ze epileptische aanvallen.

Lees Dogue de Bordeaux bevalt van een recordaantal van 21 pups in 27 uur

De meest voorkomende oorzaak van een zonnesteek is het opgesloten laten in een slecht geventileerde auto. In deze situatie kan de lichaamstemperatuur zeer snel stijgen, zelfs binnen enkele minuten.

Lees ook  Wat geef je de hond bij warm weer? Hier zijn de beste tips

Dit is belangrijk om te onthouden dat honden hun lichaamstemperatuur niet kunnen reguleren door te zweten zoals wij. Ze hebben slechts een relatief klein aantal zweetklieren in hun kussentjes. Hun belangrijkste middel om de lichaamstemperatuur te reguleren is ademen.

symptomen, wat te doen en hoe ze te vermijdenBron: Capture Instagram

Hier zijn de symptomen van een hitteberoerte bij honden

Intens hijgen
braken
Instorten
Helderrode tong en tandvlees.
Dik, vloeibaar speeksel

Hoe een hitteberoerte bij puppy’s behandelen?

Puppy’s die lijden aan een zonnesteek hebben absoluut een geleidelijke daling van de lichaamstemperatuur nodig. Wat te doen:

Om te lezen Een geadopteerde hond met ademhalingsproblemen wordt alleen behandeld als zijn dekbed aanwezig is

Verplaats de hond eerst naar een schaduwrijke, koele plek . Giet dan direct koud water over de hond (niet koud om shock te voorkomen). Leg daarom geen natte handdoeken op de hond, omdat deze de conditie van het dier kunnen verslechteren door warmte vast te houden. In milde gevallen kunnen handdoeken onder de hond worden gelegd, maar nooit er bovenop. Ten slotte is het in een echte noodsituatie ideaal om de hond in water onder te dompelen of er water overheen te gieten en de lucht te laten circuleren.

Lees ook  Hond valt van balkon op de 9e verdieping, buurman vangt hem net op tijd op, held

Laat de hond een kleine hoeveelheid koud water drinken. Blijf koud water gieten totdat zijn ademhaling begint te stabiliseren, maar niet zozeer dat hij begint te trillen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!