Início » Dieren » Tekenen dat je kat een voorkeur heeft voor een bepaald persoon

Tekenen dat je kat een voorkeur heeft voor een bepaald persoon

De interacties die katten als kitten hebben meegemaakt, bepalen hun voorkeuren. Kittens die door verschillende vreemden zijn behandeld, zijn vaak gestrest en vertonen weinig sociaal gedrag. Kittens die in hun jeugd contact hebben gehad met slechts één of enkele mensen, zijn daarentegen sceptischer. Ze vertonen echter positiever sociaal gedrag tegenover mensen die ze ontmoeten.

Bovendien zien katten mensen als hun soortgenoten. En niet als hun baasjes of beschermers. Dus als ze vertrouwen winnen, voelen ze zich comfortabeler en veiliger.

Volgens experts in kattenethologie .

Katten gebruiken verschillende middelen om hun genegenheid voor mensen te tonen: kneden, spinnen of likken. Maar om erachter te komen wie de favoriet is in de familiekern, moeten we de relaties analyseren die de kat heeft met alle mensen in het huishouden. Om te zien of genegenheid en aandacht vragen niet het voorrecht is van slechts één lid van het gezin.

Lees ook  Hij vindt kittens in zijn schuur en komt er later achter dat het geen kittens zijn

Lees meer 5 kenmerken van zeer dominante katten, je zult zien dat de jouwe een van hen is

Známky toho, že vaše kočka dává přednost určité osoběBron.

Katten hebben dan gedragingen die veel dieper gaan bij de mensen met wie ze de nauwste band hebben. Dus als ze aan iemands snuit snuffelen, op zijn hoofd slapen of zijn gezicht aanraken met hun poten, geven ze een persoonlijker en hechter teken.

Van hun kant zeggen professionals dat katten onmiskenbare tekenen van genegenheid tonen voor hun favoriete persoon. Ze slapen bijvoorbeeld het liefst naast hen, zowel ’s nachts als overdag. Dit is een duidelijk teken dat ze een speciaal persoon hebben.

Het is echter belangrijk om te weten dat katachtigen met elk lid van hun familie een andere relatie hebben. Ze kunnen een favoriete persoon hebben bij wie ze slapen. En een ander met wie ze spelen en een ander met wie ze knuffelen.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: ben jij het menselijke type of doe je alsof?

Als je meer van dit soort artikelen wilt lezen, raden we je aan onze categorie Dieren te bezoeken.

Om te lezen Na een jaar in een asiel is een geredde pitbull eindelijk geadopteerd!

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!