Início » Dieren » Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst leven

Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst leven

© Van alle hondenrassen zijn er drie die het langst ter wereld leven

Huisdieren kunnen lang leven als ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Evenals een flinke dosis liefde, kwaliteitsvoeding, lichaamsbeweging, adequate training en regelmatige bezoeken aan de dierenarts. Maar heb je je ooit afgevraagd welke hondenrassen het langst leven?

Een hond leeft meestal 10 tot 15 jaar. Deze levensduur kan echter per hondenras verschillen. Dit cijfer kan ook veranderen als de hond niet gezond is, zoals we aan het begin van dit artikel vermeldden. Volgens de wetenschap zijn de rassen die het langst leven de kleine rassen.

Welke hondenrassen leven het langst?

Hondenbezitters hebben verschillende smaken . Sommigen geven de voorkeur aan grote honden. En anderen die zich meer zorgen maken over de ruimte waarin ze leven, geven de voorkeur aan kleine rassen. Ontdek hieronder welk ras jouw levenslange metgezel zou kunnen zijn!

Lees ook  Wat betekent het als mijn hond mij veel likt en waarom is dat een goed teken?

Om te lezen De hond valt in slaap en snurkt met zijn gezicht tegen de ruit

1. chihuahua

Om de een of andere vreemde reden zijn chihuahua’s een hondenras met een dubbele reputatie. Dit betekent dat ze vet en schattig, lelijk en mooi zijn vanwege hun morfologie. Het is echter een van de rassen die het langst leeft en eenzaamheid het beste verdraagt. Zorg er echter voor dat u hem niet dwingt tot te veel lichamelijke activiteit. Je zou zijn kleine gewrichten echt kunnen verwonden.

Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst levenBron: Capture Instagram
2. en yorkshires

Chihuahua’s zijn niet erg sociale honden. Maar een Yorkie zal perfect voor je zijn. In feite zijn ze nieuwsgierig, grappig, aandachtzoekend. Daarnaast zijn ze speels en erg vriendelijk. Vergeet niet dat ze genetisch vatbaar zijn voor buikpijn als hun voedsel niet van goede kwaliteit is.

Lees ook  De dag dat deze hond geboren werd moest hij geëuthanaseerd worden, sindsdien heeft hij veel problemen gehad

Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst levenBron: Capture Instagram

3. Vlinder

Dit hondenras is perfect voor mensen die graag plezier maken en wandelen. Helaas hebben ze echter vaak problemen met de bloedsuikerspiegel en gebitsproblemen.

Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst levenBron: Capture Instagram

Met regelmatige controles bij de dierenarts zou het echter geen probleem moeten zijn om er een thuis te krijgen.

Om te lezen Wat betekent het dat een hond veel ademt door de hitte?

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!