Início » Dieren » Volgens een dierenarts het slechtste wat je kunt doen als je huisdier op sterven ligt

Volgens een dierenarts het slechtste wat je kunt doen als je huisdier op sterven ligt

© Het ergste wat je kunt doen als je huisdier doodgaat, volgens een dierenarts

Elke dierenliefhebber zal zeker in één ding geïnteresseerd zijn. Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd wat er gebeurt als je trouwe viervoeter overlijdt. De dierenarts heeft ermee ingestemd om ons meer duidelijkheid te geven over dit gevoelige onderwerp! Hij zal ons vooral adviseren wat we in dergelijke omstandigheden wel en niet moeten doen!

Het moeilijkste moment tussen een mens en zijn huisdier!

Dit is de moeilijkste tijd waarmee alle eigenaren van gezelschapsdieren te maken hebben. Op een dag zullen we afscheid moeten nemen van onze harige metgezellen, ondanks onze genegenheid voor hen. Er kunnen veel redenen zijn voor deze scheiding.

Het kan worden veroorzaakt door ziekte . Het kan echter ook worden veroorzaakt door het ouder worden van ons huisdier. Natuurlijk kan niemand de tand des tijds doorstaan, zeker niet onze harige vrienden.

Lees ook  De hond is 4 jaar oud en lacht naar zijn verjaardagstaart!

Lees meer Een hond wil absoluut elke nacht bij zijn baby slapen – de reden zal je de adem benemen!

In beide gevallen wenden alle eigenaren zich echter tot een radicale beslissing, die niets anders is dan euthanasie. Het is een vreselijke test die niemand lijkt te willen doorstaan. Van één ding kunnen we echter zeker zijn, met dieren, wie gaat het in de eerste plaats aan?

Hoe beleeft hij deze laatste angstaanjagende momenten? De beste manier om uw huisdier te helpen, is door u in hun schoenen te verplaatsen en rekening te houden met hun gevoelens. Dat is waar een Zuid-Afrikaanse zoöloog steeds om vroeg!

Hartverscheurend advies van een dierenarts!

De dokter bracht een ontroerend bericht via Hillcrest Veterinary Hospital & 24 h Emergency Service op internet. Zijn doel was echter ook om veel volgelingen voor te lichten over euthanasie. Volgens hem betekenden de eigenaren alles voor hun huisdieren.

Lees ook  Ze vieren de bruiloft bij de dierenarts, zodat hun oudere hond de grote dag kan bijwonen.

En mensen lijken hetzelfde te voelen. Het is dus begrijpelijk dat het moeilijk is om in deze moeilijke tijd voor uw huisdier te zorgen. Toch is het belangrijk om je in te leven door jezelf in zijn schoenen te plaatsen.

Om te lezen Een jonge circustijger wordt gered in een extreme situatie, maar zijn leven verandert voor altijd

Laat uw huisdier niet alleen als hij de geest geeft. ‘Laat hem niet van leven naar dood gaan op een vreemde plek. legde de deskundige uit. U moet ten koste van alles weten dat uw huisdier u zal doden. zoeken in dit pijnlijke moment.

Het moet angstaanjagend zijn geweest om op zulke momenten helemaal alleen te zijn. Blijf daarom bij zijn bed en wacht tot uw huisdier zijn laatste adem uitblaast. Er is niets moeilijker dan alleen sterven!

Dier: Heel inspirerend nieuws!

Het rapport van de dierenarts moet in ieder geval bij meerdere mensen de ogen hebben geopend ! ‘Wees geen lafaard,’ drong hij aan. Zijn getuigenis moedigt eigenaren aan om na te denken over wat het dier doormaakt. Je moet veel empathie tonen, ook al is het niet gemakkelijk om te ervaren!

Lees ook  Een leeuw springt in een bus met toeristen, hij wilde gewoon wat genegenheid

Volgens de dokter “moe met een gebroken hart” moet je twee keer nadenken voordat je handelt. En natuurlijk is het hartverscheurend om te zien dat je huisdier de geest geeft. En nog erger is getuige zijn van zijn laatste adem. Maar het moet nog enger. sluit je ogen alleen zonder de steun van de mensen van wie je houdt.

Lees meer Opa viert zijn 100ste verjaardag: de familie organiseerde een hondenshow voor hem

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden we u aan onze categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!