Início » Dieren » Waarom bijt mijn golden retriever overal in?

Waarom bijt mijn golden retriever overal in?

Honden bijten om veel redenen, en als je denkt dat het een soort aanval is, willen we je vertellen dat je het waarschijnlijk mis hebt. Bedenk voordat je aanvalt dat je hond je iets heel belangrijks vertelt. En als het een golden retriever is, lees je hier waarom hij alles bijt.

Wat betekent het als mijn golden retriever in alles bij t?

Als een golden retriever overal in bijt, kan dat twee redenen hebben. De eerste is dat hij overdag niet veel lichaamsbeweging krijgt, zoals wandelingen, en uiteindelijk het hele huis zal vernielen. De tweede reden is dat het een hyperactieve hond is die al zijn energie kwijt moet. Ook al is het onmogelijk om hem rustig te maken met een middagwandeling.

Lees ook  Hij denkt dat hij een schaap langs de kant van de weg aan het redden is, maar ontdekt uiteindelijk dat het een ander dier was.

Ondanks deze twee redenen, is het mogelijk dat je hond op alles kauwt omdat hij gestrest is. Of omdat hij het gevoel van op dingen kauwen lekker vindt.

Lees meer Pitbull maakt elke dag zijn bed op in het asiel terwijl hij wacht op een gezin dat hem adopteert!

Proč můj zlatý retrívr všechno kouše?Bron: Capture Instagram Wanneer stopt een golden retriever met kauwen?

Wat je kunt doen om je Golden Retriever hond te helpen stoppen met kauwen op dingen in huis, is zijn speeltjes overal mee naartoe nemen. Zo leer je hem dat hij alleen op zijn speelgoed mag kauwen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat hij zich niet concentreert op een favoriete plek in huis, zodat hij op de hoeken van het meubilair kan kauwen. Houd er wel rekening mee dat dit zal gebeuren tussen 7 en 8 maanden, de leeftijd waarop een Golden Retriever stopt met kauwen.

Lees ook  5 geweldige hondenrassen - ze zullen je verrassen!

Proč můj zlatý retrívr všechno kouše?Bron.

Als je Golden Retriever een puppy is en nog steeds bijt, is dat omdat hij dat pijnlijke gevoel uit zijn bek wil krijgen. Zijn hoektanden beginnen naar buiten te komen. Je kunt hem dus leren om met speeltjes te spelen. Als je hond volwassen is, kun je hem ook botten of voorwerpen laten kauwen of verschillende texturen van speeltjes laten proberen.

Als dit gedrag Als het gedrag van uw hond niet stopt, kunt u contact opnemen met een hondengedragstherapeut. Hij of zij kan dan met vertrouwen de oorzaken van het gedrag analyseren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!