Início » Dieren » Waarom blaffen honden zoveel? Meningen van specialisten

Waarom blaffen honden zoveel? Meningen van specialisten

Gemiddeld slapen katten 13 tot 16 uur per dag. Onze kattenvrienden zijn voornamelijk roofdieren. Dit betekent dat ze anatomisch en fysiologisch zijn ontworpen om op voedsel te jagen, of ze dat nu nodig hebben of niet. Waarom hebben katten zoveel slaap nodig?
Waarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenWaarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenInstagram vastleggen

Wilde katten jagen meestal op hun prooi en slapen dan snel. Jagen vereist eigenlijk veel energie, wat dit feit verklaart.

Huiskatten zijn in dit opzicht identiek aan wilde katten. Of ze nu op zoek zijn naar hun favoriete speeltje of op jacht zijn naar een muis, het resultaat is hetzelfde.

Lees 5 dingen die katten meer haten dan wat dan ook, doe ze niet!

Ze gebruiken bewegingstechnieken die aanzienlijke slijtage veroorzaken. Ze kunnen zelfs hoogten volgen, achtervolgen, bespringen en zelfs beklimmen. Bovendien zijn katten altijd alert tijdens de jacht. Dat betekent een hoog adrenalineniveau en een verhoogde energieproductie om het lichaam onder spanning te houden.

Lees ook  Een Rottweiler redt een kind wiens moeder hem in de steek heeft gelaten, een echte held

Dit betekent dat hoewel katten relatief weinig tijd besteden aan jagen, het energieverbruik onevenredig hoog is. Daarom zijn ze uitgeput na de jacht en de beste manier om hun energie aan te vullen is door een kort dutje te doen.

Katten slaap

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn katten geen nachtdieren. Eigenlijk zijn dit schemerige dieren. Om het duidelijk te zeggen: ze staan ​​boven alles actief in de schemering en zonsopgang.

Dit komt overeen met hun jachtinstinct, aangezien dit de momenten zijn waarop hun prooi het meest actief is. Katten nemen ook ’s nachts beweging beter waar en zien beter dan mensen. Ze hebben eigenlijk maar een beetje licht nodig om heel duidelijk te kunnen zien.

Lees Deze kat is fan van Netflix, bekijk zijn hilarische reactie bij het horen van de aftiteling

Waarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenWaarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenInstagram vastleggen

Katten zijn vaak actief in het donker. Dat verklaart de mythe dat het nachtdieren zijn. Katten passeren echter hij slaapt meestal ’s nachts. Bijna universeel kiezen ze ervoor om ons bij zonsopgang wakker te maken eisen hun ontbijt.

Lees ook  Onbeproefde geheimen van kraaien, deze zwarte vogels tijdens de winterdagen.

Aan de andere kant, zelfs als ze ’s nachts weinig tijd besteden aan jagen, zullen hun energiereserves relatief laag zijn. Aan het begin van de dag zullen ze dus waarschijnlijk een kort dutje doen, het eerste van vele dutjes gedurende de dag.

Katten slapen

De kattenslaap varieert van lichte tot diepe slaap. Aan de andere kant, lichte slaap duurt gewoonlijk vijftien tot dertig minuten . Ten slotte duurt de diepe slaap ongeveer vijf uur.

Tijdens een lichte slaap kunnen katten wakker worden en onmiddellijk handelen. Dit zie je terug in hun slaaphouding. Door de rustpositie kunnen ze vrijwel onmiddellijk opstaan. En als ze tijdens het rusten hun oren spitsen, kunnen ze gemakkelijk reageren op geluiden om hen heen.

Lees Sounds of Happiness, woorden waar honden en katten dol op zijn

Lees ook  Ze begrijpen waarom hun kat de baby niet met rust wil laten, de politie arriveert

Waarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenWaarom slapen katten zoveel uren?  Reacties van deskundigenInstagram vastleggen

Tijdens dit soort rust kunnen ze ook een beetje met hun staart kwispelen of zelfs één oog half open hebben, misschien om ervoor te zorgen dat geen enkele muis onopgemerkt blijft. Omgekeerd zal tijdens de diepe slaap hun houding, inclusief hun oren, veel meer ontspannen zijn . En je kunt ze zien trillen of hun poten bewegen in hun slaap.

Kittens en oudere katten hebben dit vaak slapen meer dan gezonde volwassenen.

Maar of u nu een ondeugend katje heeft of een luie oudere kat, ze zullen altijd een pauze nodig hebben om hun batterijen op te laden. Hierdoor kunnen ze zo actief mogelijk zijn en met u communiceren als ze wakker worden.

Als u merkt dat uw kat meer slaapt dan normaal, raadpleeg dan uw dierenarts.

Lees Welke woorden haten en zijn katten bang voor mensen?

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!