Início » Dieren » Waarom graven honden? Ontdek alle redenen

Waarom graven honden? Ontdek alle redenen

Het hebben van een hond als huisdier is een grote verantwoordelijkheid, maar ook een grote voldoening voor jullie beiden. Er zijn maar weinig dieren die zich net zo goed hechten aan mensen als aan honden, en weinigen slagen erin zo’n speciale band op te bouwen. De reden voor deze “speciale chemie” ligt in het feit dat mensen en honden sociale wezens zijn die in families en gemeenschappen leven. Bovendien kunnen ze door deze interactie met hun leeftijdsgenoten doelen bereiken die onbereikbaar zouden zijn als ze als een geïsoleerde eenheid zouden optreden.

Naast dit gedrag gedragen honden zich ook anders, soms mysterieus en bizar. Een van de meest verontrustende dingen voor eigenaren is wanneer hun hond dwangmatig op de grond begint te graven. Of eigenlijk op elk oppervlak zoals een bank, kussen of zelfs een bed.

Lees ook  De pup beseft dat hij geadopteerd is, zijn bewegingsreactie raakt iedereen

Veel mensen denken dat een hond een gat probeert te slaan in de overtuiging dat hij zich in zijn natuurlijke habitat bevindt. Niets is verder van de waarheid verwijderd. De hond is zich er perfect van bewust dat hij niet buiten is of op een plek waar hij zou kunnen graven.

Waarom trappen honden naar binnen?

De reden voor dit gedrag hangt eigenlijk nauw samen met het territoriuminstinct van honden en hun wolvenvoorouders. Bij dieren is het markeren van territorium een ​​van de meest elementaire vormen van gedrag. En niet alleen via vloeistoffen zoals urine. Honden hebben kleine klieren in de kussentjes van hun poten. Ze sluiten de substantie uit waarmee ze kunnen “markeren” wat ze als van hen beschouwen.

Lees ook  Hij wil de kattenbak verplaatsen, de scène verandert in enkele minuten in een nachtmerrie (Video)

De volgende keer dat u uw huisdier ziet graven, moet u zich voorstellen dat uw huisdier u vertelt dat het object of gebied erbij hoort.

Zeer sociale dieren die in families leven

Honden, wetenschappelijk gezien canis lupus, zijn directe afstammelingen van wolven. Ze hebben daarom een ​​natuurlijke neiging om zeer sterke familie- en roedelbanden te vormen. Hierdoor zijn ze in staat om zeer sterke banden te vormen met hun menselijke families.

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan om naar de categorie Dieren te kijken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!