Início » Zvířata » Waarom is het belangrijk om een kat thuis te hebben?

Waarom is het belangrijk om een kat thuis te hebben?

Op een bepaald moment in je leven zijn er altijd situaties waarin je in contact moet komen met een of ander dier. In dit artikel zullen we zien dat er niets beter is dan uit te vinden hoe het is om een kat in huis te hebben. Vandaag zullen we het hebben over het belang van het hebben van een kat in je leven.

De voordelen van het hebben van een kat

Wist je dat mensen die een kat in huis hebben intelligenter zijn? Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd aan de Universiteit van Bristol. Volgens deze analyse hadden mensen die thuis een kat hadden, een grotere kans om een universitair diploma te halen. De kat maakte de persoon in kwestie echter niet intelligenter, alleen dat ze langer werkten dan normaal.

Lees ook  De vriendschap tussen een blinde golden retriever en zijn geleidehond doet mensenharten smelten

Proč je důležité mít doma kočku?Bron: Capture Instagram 1. Betere gezondheid van het hart

Het eerste voordeel is erg belangrijk. Een kat helpt de gezondheid van het hart te verbeteren door het stressniveau te verlagen. Volgens een onderzoek hadden mensen die meer dan 10 jaar met hun beweeglijke vriend in huis doorbrachten 30% minder kans op hartaandoeningen.

Lees meer De verlaten hond die door iedereen werd uitgelachen omdat hij op een leeuw leek, is gered!

2. Katten zijn geweldig gezelschap

Hoewel het stress vermindert, kan een kat ook het beste gezelschap in huis zijn. Net als een hond. Een Oostenrijks onderzoek dat eerder dit jaar werd gepubliceerd, toonde aan dat het hebben van een kat gelijk staat aan het hebben van een romantische metgezel. Katten hebben de neiging om als eerste contact te zoeken als ze om een knuffel worden gevraagd, en onthouden dat zo goed dat ze kort daarna de gunst terugbetalen.

Lees ook  Maak kennis met Samson, de grootste kat ter wereld!

Proč je důležité mít doma kočku?Bron: Capture Instagram 3. Ideaal voor introverten

Een andere heel belangrijke reden om een kat in huis te hebben, is dat het een weerspiegeling is van wie je echt bent. Over het algemeen zijn degenen die een hond in huis hebben erg extraverte mensen, terwijl degenen die voor katachtigen kiezen erg analytische, introverte en oplettende mensen zijn, wat ook geen slechte zaak is, ze zijn gewoon rustiger en weten hoe ze van de eenvoudigste momenten van het leven moeten genieten!

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!