Início » Dieren » Waarom likt je hond je vaak? Dit is waarom

Waarom likt je hond je vaak? Dit is waarom

Wat hem geen pijn doet, kan jou pijn doen, en vice versa. Daarom is het belangrijk om regelmatig naar de dokter te gaan voor controle en ontworming. Als je bedenkt wat het betekent om je handen niet te wassen nadat een hond je heeft gelikt, zijn er veel redenen waarom een hond zich zo kan gedragen:

1. Het is een vorm van communicatie

Als je hond je likt, komt dat omdat hij het van zijn moeder heeft geleerd toen hij nog een puppy was. Ze was ze constant aan het wassen om ze schoon te houden. Dit komt doordat ze hun aandrang om naar het toilet te gaan nog niet kunnen bedwingen. Na scheiding van hun moeder wordt dit eerste emotionele contact op hen ingeprent en reproduceren ze het vervolgens met hun familieleden.

Lees ook  Deze pas geadopteerde hond glimlacht opgewonden bij het zien van zijn nieuwe baasje.

2. Onderwerpt zich aan de verantwoordelijken

Aan de andere kant, als je hond je likt. maar hij doet het op een onderdanige manier, het betekent dat hij jou ziet als de leider van het peloton. Als je meer dan één hond in huis hebt, moet je oppassen dat de onderdanige hond geen problemen veroorzaakt. Er is immers altijd één roedelleider die zijn dominantie in huis of aan jou oplegt waar anderen bij zijn.

Lees het ontroerende verhaal van Beaker, een gewonde hond die werd vastgeketend en achtergelaten

Waarom likt je hond je vaak? Dit is waaromBron: Capture Instagram 3. Hij vindt je erg leuk

Zoals we hierboven vermeldden, is dit gedrag een manier voor hem om zijn gevoelens voor jou te uiten. Geloof het of niet, honden voelen zich verdrietig als ze je de hele dag niet zien. Daarom bespringen ze je en kwijlen ze over je heen zodra je thuiskomt. We liegen niet, de wetenschap heeft het bewezen!

Lees ook  Hij ziet iets vreemds op het balkon, komt dichterbij en kan zijn ogen niet geloven

4. Angst

Net zoals honden vreugde ervaren als ze hun baasje zien en zich zorgen maken als ze zich ziek voelen, kunnen honden angstig zijn en last hebben van angst. spanning. . Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Daarom is een grondige inspectie van het huis essentieel. Waarom likt je hond je vaak? Dit is waarom Bron: Capture Instagram

5. Zoek uit wat je weet

Een andere manier om mensen te leren kennen is door ze te likken. Als je hebt gemerkt dat honden elkaars neus likken, is dat simpelweg om hun eigen geur te herkennen. Zo kan je hond je likken en tegelijkertijd met interesse snuffelen. Hij probeert waarschijnlijk te achterhalen waar je de hele dag zonder hem bent geweest.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!