Início » Dieren » Waarschuwing: deze rups kan dodelijk zijn voor je hond, dus wees heel voorzichtig!

Waarschuwing: deze rups kan dodelijk zijn voor je hond, dus wees heel voorzichtig!

Deze rups kan dodelijk zijn voor je hond, dus wees heel voorzichtig!

In het zuiden van Frankrijk, in de Landes, hebben gezondheidsfunctionarissen een waarschuwing afgegeven. Ze waarschuwen met name voor processierupsen die hun nesten te vroeg hebben gebouwd. Ze moeten een paar weken geleden zijn begonnen met bouwen vanwege het zachte winterseizoen, vergelijkbaar met 2017-2018. Dit is echter een gevaarlijk beestje dat ernstige schade kan toebrengen aan je hond. Tenminste als hij de pech heeft om ze in te slikken!

Hond: invasieve insecten!

Processierupsen zijn nog steeds onbekend voor iedereen! Het is een insect dat na een paar weken verandert in een mot. Maar voor de metamorfose begint hij rond februari en maart met het bouwen van grote zijdes nesten.

De rupsen hebben de neiging om in kolonies van vele individuen te leven, wat een impact heeft op de dennenbomen die hun belangrijkste voedselbron zijn. Maar bovenal is het een invasieve soort die evolueert als reactie op het klimaat en de temperatuur. Daarom is hij schaars in het noorden van het land, maar overvloedig in het zuiden.

Lees ook  Een gezin geeft een verjaardagsfeestje voor een hond - hier is zijn reactie

Lees verder Door €14.000 uit te geven om een hond te worden, bereikt deze Japanse man een nieuwe mijlpaal

Hij leeft daar in overvloed als de winter wat milder is, zoals dit jaar. Dit is echter niet in het voordeel van onze huisdieren, vooral niet van onze honden. Insecten zijn namelijk gevaarlijk voor onze viervoeters, hier lees je waarom!

Processierupsen zijn voornamelijk stingers , maar steken alleen in het laatste larvale stadium. Tijdens dit stadium verbergen hun kolonies zich echter in het bladerdak van dennenbomen, waar ze profiteren van de warmte van de zon. Maar wat heeft dit te maken met de gezondheid van je hond?

Zeer stekende kevers!

Wanneer de rupsen op het punt staan om in vlinders te veranderen, beginnen ze uit de dennenbomen te komen. Ze vormen hele lange Indische Fronten, waarvan er één wel een meter lang kan worden. Dan graven ze zich in en vormen een cocon voordat ze veranderen in een nachtvlinder.

Lees ook  Hij legt een schokkende ontmoeting vast met een beer die hem achtervolgt, de beelden gaan de wereld rond

Het stekende effect van deze insecten zit verborgen in hun haren, die bij elke gelegenheid afbreken en wegvliegen. Daarom kunnen processierupsen schade veroorzaken, zelfs als je er niet mee in contact komt. Daarom is het belangrijk om je hond altijd in de gaten te houden.

Lees verder Dierenarts onthult waarom je moet stoppen met het knuffelen van je hond

Hij kan gemakkelijk in de verleiding komen door Indische rupsen. Het is dan echter al te laat als de hond zijn neus erin steekt of hem zelfs opeet. De reactie is onmiddellijk en uit zich in roodheid en jeuk.

Buďte velmi opatrní, tento druh housenky může vašeho psa zabít.Bron.

Zodra je hond deze insecten aanraakt, ontstaat er oedeem op de plaats van contact. En natuurlijk zijn het de slijmvliezen die het meest kwetsbaar zijn voor de prikkende effecten. Bij allergische reacties die fataal zijn voor de hond, kan zelfs gedeeltelijke necrose worden waargenomen.

Lees ook  Wat betekent het als er onverwacht een kat in je leven komt?

Honden: waar moet je op letten!

Om je hond tegen deze schadelijke insecten te beschermen, is het eerste waar je aan moet denken het afzagen van de takken van de dennenbomen waar ze hun nesten van bouwen. Tenminste als je er een in je tuin hebt. Als je met je hond gaat wandelen, houd hem dan aan de lijn om gevaar te voorkomen.

Je hond zal niet lang in deze situatie blijven. Hij wordt alleen van zijn vrijheid beroofd zolang de rupsen in beweging zijn. Als je hond een van deze rupsen heeft ingeslikt, ga dan snel naar de dierenarts voor een specifieke behandeling.

Lees meer Ze filmde haar hond in het zwembad, 15 miljoen internetgebruikers zijn verbaasd

Als je meer van dit soort artikelen wilt lezen, raden we je aan onze categorie Huisdieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!