Início » Zvířata » Wat betekent het als een hond veel blaft naar een persoon?

Wat betekent het als een hond veel blaft naar een persoon?

In sommige gevallen hebben onze honden de neiging om naar bepaalde mensen te blaffen, terwijl ze heel vriendelijk zijn tegen anderen. Waarom gebeurt dit?

Honden blaffen om hun emoties over te brengen en dit hangt af van de omgeving en de situatie waarin ze zich bevinden. Afhankelijk van deze factoren heeft blaffen een specifieke toonhoogte, frequentie en volume die gemakkelijk kunnen worden gewaardeerd om het dier te begrijpen.

Wat betekent het als een hond veel blaft naar een persoon?

Daarom hebben honden in sommige gevallen de neiging om naar bepaalde mensen te blaffen, terwijl ze heel vriendelijk zijn tegen anderen. Door de manier waarop ze blaffen en hun lichaamsuitdrukkingen kan zelfs worden bepaald of ze angst, woede, speelsheid of honger willen overbrengen.

Lees ook  Tekenen dat je kat een voorkeur heeft voor een bepaald persoon

Om te lezen Deze pas geadopteerde hond lacht opgewonden bij het zien van zijn nieuwe baasje

Co znamená, když pes na člověka hodně štěká?Bron.

Volgens Camilo Arévalo, een expert op het gebied van hondengedrag, kan een hond om verschillende redenen blaffen. De eerste is dat soms sommige van onze bewegingen. “Deze kunnen aanvallend zijn en als een bedreiging worden ervaren, dus honden activeren onmiddellijk hun passieve verdedigingsinstinct, wat blaffen is.

Felipe Vázquez Montoto legde op zijn beurt uit dat honden hetzelfde gedrag vertonen als mensen. “Bij honden gebeurt hetzelfde als bij mensen. Er zijn mensen die je leuker vindt en mensen die je minder leuk vindt. Bij hen is het hetzelfde. Honden houden als het ware niet van bepaalde mensen en daarom blaffen ze tegen hen,” legde de expert uit. Co znamená, když pes na člověka hodně štěká? Bron: Capture Instagram

Lees ook  5 tekenen van een hond die spijt heeft van wat hij heeft gedaan

Tot slot kunnen ze ook blaffen vanwege een traumatische ervaring met een bepaald persoon. Ze tonen dan angst of woede om aandacht te krijgen. Angstblaffen wordt ook veroorzaakt door een slechte socialisatie wanneer honden puppy’s zijn.

Angst is een emotie bij honden die net aan het einde van de socialisatiefase verschijnt. En dit gebeurt tijdens het eerste levensjaar!

Lees meer Deze hond, vijf keer in de steek gelaten omdat hij geen bevelen opvolgde, was eigenlijk doof!

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!