Início » Dieren » Wat betekent het als een hond voor je buigt en waarom is het zo’n schattig gebaar?

Wat betekent het als een hond voor je buigt en waarom is het zo’n schattig gebaar?

© Wat betekent het als een hond voor je buigt en waarom is het zo’n schattig gebaar?

Als je thuis een hond hebt, is het je vast opgevallen dat hij zich soms een beetje vreemd gedraagt. Als hij zich bijvoorbeeld voor je uitstrekt, lijkt hij een soort buiging te maken, dus laten we eens uitleggen waarom hij dat doet en wat het betekent.

Hoewel velen van ons dit graag zouden doen, spreken honden geen enkele taal. Dus als baasjes kunnen we alleen de dingen die ze doen interpreteren om te proberen hun wensen, behoeften en bedoelingen te begrijpen.

Waarom buigt mijn hond als hij me ziet?

De betekenis van een hondenbuiging is echt ontroerend. Als een hond zich voor je uitstrekt, zijn voorpoten strekt, zijn borst naar de grond laat zakken en met zijn staart kwispelt, betekent dit dat hij met je wil spelen.

Lees ook  Hij koopt broccoli bij Aldi en vindt een levende slang in de zak - horror!

Lees Hoe laat ik mijn kat de hond uitlaten?

Ja, het is een gebaar waarvan de betekenis heel leuk is. Het geeft in feite aan dat de hond je vertrouwt en een leuke activiteit met je wil doen. Of zelfs met een ander dier, waarnaar hij hetzelfde gebaar zal maken. In feite is het ook een activiteit die deze dieren doen om met elkaar te socialiseren.

Bron:Capture Instagram

Dus als je ziet dat je hond zich voor je uitstrekt alsof hij buigt, reageer dan op zijn drang om met hem te spelen. Je hoeft niet per se een activiteit te doen die tijd kost. In plaats daarvan kun je hem echt aaien om hem je genegenheid te laten voelen.

Honden hebben gedragingen waarvan de betekenis gemakkelijk te begrijpen is. Als hij bijvoorbeeld springt en kwispelt als hij ons ziet aankomen, betekent dat dat hij blij is. Of, omgekeerd, als hij met zijn staart op de grond ligt, betekent het dat hij verdrietig is.

Lees ook  Ontdek 8 leuke weetjes over katten die je zullen verbazen

Nu weet je wat het betekent en waarom de hond zich naar je uitstrekt om naar je te buigen. Is het je opgevallen dat je hond dit doet?

Lees Schattig katje dat opgroeide met een roedel honden leert blaffen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!