Início » Zvířata » Wat betekent het als een hond wegloopt van zijn baasje en waarom is dat zo verontrustend?

Wat betekent het als een hond wegloopt van zijn baasje en waarom is dat zo verontrustend?

Wat betekent het als een hond wegloopt van zijn baasje en waarom is dat zo verontrustend?

Het werk van dierenverzorgers bestaat niet alleen uit het voeren en uitlaten van huisdieren. Ze moeten ook in staat zijn om de signalen van het gedrag van hun huisdier te begrijpen. En dit is zo moeilijk als het lijkt. Hier streven we naar een optimale ontwikkeling van de dieren. Daarom voorzien we de mensen die voor hen zorgen van de nodige hulpmiddelen. Deze keer leggen we uit wat het betekent als een hond zich verwijdert van zijn baasje en hoe ernstig dergelijk gedrag is.

En er is afstand tussen u en uw hond ? U vraagt zich af waarom hij wegtrekt en u kunt het antwoord niet vinden. Misschien denk je dat hij je haat, of erg ziek is, of je zelfs afwijst. Nu zullen we je de echte reden vertellen.

Lees ook  Hij redt de wasbeer, maar veroorzaakt onbewust zijn euthanasie.

Wat gebeurt er als honden weglopen van hun baasje?

De drie belangrijkste redenen waarom een hond afstand neemt van zijn baas zijn de volgende: een verandering in de ontwikkelingscontext die niet bij hem past. Of negatieve ervaringen zoals geweld, stress of constant hondengedrag. Of ziekte.

Lees Blinde puppy, die acht jaar aan een ketting leefde, geniet van zijn eigen bed

Co to znamená, když se pes zatoulá od svého majitele, a proč je to tak znepokojující?Bron.

Vergeet niet dat honden individuele wezens zijn. Ze hebben dus een aard waardoor ze dingen meer of minder waarderen. Als je de mogelijkheid van ziekte al hebt uitgesloten en hij afstand van je blijft nemen, bied je hem misschien niet de meest bevorderlijke omgeving. Je geeft hem waarschijnlijk meer of minder genegenheid dan hij nodig heeft. Misschien heb je hem getraumatiseerd en geef je niet om hem. Of misschien laat je hem dingen doen die hij niet wil doen. En tot slot respecteer je misschien zijn grenzen niet.

Lees ook  6 lessen van huisdieren

Co znamená, když se pes od svého majitele zatoulá a proč je to tak znepokojující?Bron.

Natuurlijk moet je je hond corrigeren. Als hij iets ongepast doet. Maar je moet wel weten hoe en wanneer je dat moet doen. Het heeft geen zin om hem te berispen lang nadat hij iets heeft gedaan wat je niet leuk vindt. Het zal te laat zijn voor hen om hun fout te begrijpen, en wanneer je met hen praat, zullen ze je woede voelen “zonder reden”. Als gevolg daarvan zullen ze helemaal niet begrijpen wat je probeert op te lossen. Misschien creëer je zelfs angst en wantrouwen bij hen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!