Início » Dieren » Wat betekent het als een kat een andere kat bijt?

Wat betekent het als een kat een andere kat bijt?

Als we met katten leven, kennen we hun houding, smaak en gewoonten, wat soms verontrustend kan zijn. Een van de meest voorkomende gedragingen is wanneer ze een andere kat bijten. Deze handeling kan onzekerheid creëren over de oorzaak ervan. Vooral als het om aanvallen gaat. Laten we dus uitleggen wat dit gedrag betekent.

Wanneer een kat bijt, zoals de meeste van zijn acties, heeft hij een reden. Dus als hij een andere kat bijt, wil hij misschien een bericht sturen met dit gebaar. Als u dus weet wat het betekent, kunt u voorkomen dat hij het doet of bepalen of het een spel of een verontrustende situatie is.

Waarom bijt een kat een andere kat?

Katten zijn zeer territoriale dieren. Een van de redenen waarom ze een andere kat bijten, is om hulpbronnen zoals voedsel en water te vinden. Of, als ze niet gesteriliseerd zijn, hun agressie vergroten in geval van jaloezie. Dat betekent dat ze met elkaar concurreren.

Lees ook  Deze geredde zwerfkat besluit andere katten in nood te helpen

Lees wat katten doen om hun baasjes om genegenheid te vragen

Wat betekent het als een kat een andere kat bijt?Bron: Instagram vastleggen

Vervolgens de kat hij kan bijten omdat hij bang is of zichzelf moet beschermen tegen een andere kat. Bovendien kan de manier waarop ze elkaar leren kennen een beetje hard zijn. Dat betekent dat hij er een probleem mee moet hebben gehad socialisatie toen hij jonger was. In een ander geval bijt hij als hij ziek is vanwege de pijn die hij voelt.

Wat gebeurt er als een kat een andere kat in de nek bijt?

Als de kat bijt nog een kat in de nek, deze aanval is bijzonder gevaarlijk. In feite zijn kattentanden lang, scherp en licht gebogen. Dit leidt dus tot meer weefselschade.
Wat betekent het als een kat een andere kat bijt?Bron: Instagram vastleggen

Lees ook  Het leven van deze hond in nood staat op zijn kop als dit hartelijke stel haar foto ziet

Hoe ernstig is de beet?

Bacteriën aanwezig op de hoektanden van een kat kan zelfs een infectie veroorzaken door vocht en hitte. Als het vaccinatieboekje van de kat niet up-to-date is, kan hij bovendien last krijgen van tetanus of andere ziekten, wat het risico vergroot. Een geïnfecteerde wond die niet snel wordt behandeld, kan dus fataal zijn, vooral als de eigenaar onzorgvuldig is en antibiotica niet effectief zijn.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!