Início » Dieren » Wat betekent het als je kat tanden laat zien?

Wat betekent het als je kat tanden laat zien?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je kat zijn tanden laat zien en een heel vreemde uitdrukking heeft? Je krijgt de indruk dat er iets mis is met haar. Maar na korte tijd wordt het weer natuurlijk. Dus we zullen uitleggen waarom het dit doet en wat het betekent.

Katten zijn buitengewoon nieuwsgierige dieren, zoals de tijd heeft geleerd. Sterker nog, hij leert van mensen, van zijn eigen relatie met andere katten. Daardoor doen ze altijd dingen die ons enorm verbazen. En dan is er nog de persoonlijkheid van de kat, want ze gedragen zich niet allemaal hetzelfde, zelfs niet als ze hun tanden laten zien.

Waarom laat je kat zijn tanden zien?

De kat laat zijn tanden zien omdat hij nieuwe geuren probeert op te nemen. En nee, het is niet omdat er iets ernstigs is gebeurd. Het is een manier van handelen die hem al ingebakken zit. Maar wat is de relatie tussen de snuit en de neus? Katachtigen hebben een orgaan in het gehemelte dat de vomeronasal wordt genoemd. Door informatie op dit gebied te verwerken, kunnen ze een completer beeld krijgen van een nieuwe geur die ze nog niet herkend hebben.

Lees ook  Deze hond vond een thuis en werd teruggebracht naar het asiel, maar hij zal nooit ophouden met glimlachen.

Lees meer Een man redt een skeletachtig paard en zijn leven verandert voor altijd

Wat betekent het als je kat tandjes krijgt?Bron: Capture Instagram Waarom likt en bijt je kat je?

Zoals we al eerder zeiden, een kat kan je veel dingen aandoen. veel dingen die niet logisch voor je zijn. Het belang van het herkennen van elk van hen komt daarom voort uit zijn observatie. Als hij je bijvoorbeeld likt of bijt, kan het zijn dat hij gewoon met je aan het spelen is. Hij toont je zijn genegenheid. Aan de andere kant kunnen ze voor je zorgen zoals ze dat voor elkaar doen.

Wat betekent het als je kat tanden laat zien?Bron: Capture Instagram Waarom houdt je kat van je?

Naast ” Waarom laat je kat zijn tanden zien?”, is een andere vraag die nieuwsgierigheid opwekt, wanneer ze hun baasjes kneden. Dit is volkomen normaal en komt voort uit wat ze van hun moeder hebben geleerd toen ze kittens waren. Door door hun moeder te worden schoongemaakt, gewassen en geaaid, kunnen ze dit gedrag vervolgens met elkaar of met hun verzorgers herhalen.

Lees ook  5 tips om je hond gelukkig te houden!

Bovendien is kneden een gedrag dat instinctief wordt aangeleerd om melk van de moeder te krijgen. Ze kneep in hun borsten om zichzelf te voeden.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!