Início » Dieren » Wat betekent het als mijn kat veel miauwt en boos is?

Wat betekent het als mijn kat veel miauwt en boos is?

Veel dieren maken geluiden die voor mensen gemakkelijk herkenbaar zijn. En in het geval van katten is dit geluid dat ook mauw Maar wat gebeurt er als een kat veel miauwt en dan boos wordt? We leggen uit waarom het dit doet en wat het betekent.

1 – Hij heeft jouw aandacht nodig

Veel mensen denken dat katten wezens zijn die niet van aandacht houden. Maar dit is een vergissing, omdat ze graag tijd doorbrengen met hun meesters. Dus als uw kat veel miauwt en geïrriteerd is, kan het zijn dat ze uw aandacht nodig heeft. Of heeft een basisbehoefte. Dus of het nu om eten, hydratatie of recreatie gaat, kijk of hij iets mist.

2 – Ze is loops

Lees ook  Het huis met de katten ontploft, 8 dagen later ontdekken ze het ondenkbare in de ruïnes

Ja, loopse katten Naast ander gedrag (zoals knuffeliger zijn en met hun lichaam tegen voorwerpen wrijven), kunnen ze ook overmatig miauwen om de aandacht van andere katten te trekken. Aan de andere kant, als de kat dit merkt, kan hij ook veel miauwen en zich geïrriteerd gedragen.

Lees De puppy was erg verlegen totdat hij een kat ontmoette die zijn beste vriend werd!

Wat betekent het als mijn kat veel miauwt en boos is?Bron: Instagram vastleggen
3 – Hij is gestrest

Katten zijn niet zonder stress, omdat bepaalde scenario’s zoals mishandeling, voortdurende bedreigingen, ontberingen en zelfs veranderingen in de routine hen onder druk kunnen zetten. Ze kunnen dus onrustig zijn en veel miauwen. Maar ze kunnen ook humeurig en agressief zijn en houden niet van activiteiten.

4.- Hij lijdt

Eindelijk een van de redenen waarom de kat ze miauwen veel en ergeren zich aan de aanwezigheid van fysieke pijn. Het kan dus te wijten zijn aan ziekte of andere gezondheidsproblemen. In dit geval is het altijd het beste om een ​​dierenarts te raadplegen voor gespecialiseerde zorg.

Lees ook  Hoe communiceren katten met hun ogen? Begrijp hun taal

Zoals je misschien hebt gemerkt, is er voor elke reden een specifieke oplossing. Bovendien, als u optimaal heeft voldaan aan alle basisbehoeften van uw kat en er geen reden is dat zij stress ervaart. Het kan een ziekte zijn en het beste wat u kunt doen is een dierenarts raadplegen. Eigenlijk is alleen hij bevoegd om professioneel advies en behandeling te geven.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!