Início » Dieren » Wat betekent het dat de hond veel ademt door de hitte?

Wat betekent het dat de hond veel ademt door de hitte?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hond hijgde? Om u te helpen begrijpen waarom het dit doet, zullen we u helpen begrijpen wat het betekent.

Als een hond hijgt, is dat omdat hij zich in een situatie bevindt waarin zijn longen de zuurstof die hij nodig heeft niet kunnen verwerken. Wat gebeurt er als het warm is. Zo kan kortademigheid optreden tijdens lichamelijke inspanning, verandering van hoogte of luchtwegaandoeningen.

Wat betekent het hijgen van een hond?

De belangrijkste reden waarom een ​​hond te veel hijgt, is dat zijn lichaam de neiging heeft om zijn temperatuur te reguleren bij warm weer. Misschien heb je er geen fysieke activiteit mee gedaan. Maar hij doet het zelfs als hij ligt. Let op het weer en de aanwezigheid van water in zijn kom.

Lees ook  Het meest effectieve advies om uw huisdier te beschermen tegen parasieten

Om te lezen Van alle hondenrassen is dit de edelste ter wereld!

Meer dan betekent het feit dat hij lucht uit zijn mond blaast als hij hijgt? Honden hebben niet het vermogen om te zweten zoals mensen. Dit doen ze door de muilkorf om het vocht van je hond te controleren. Zijn lichaam pompt dan al het warme bloed naar zijn tong. En de stoom die uit zijn longen komt, raakt de koelere wanden van zijn mond, waardoor hij op natuurlijke wijze kan afkoelen.

Wat betekent het dat de hond veel ademt door de hitte?Bron: Capture Instagram
Hoe de temperatuur van een hond verlagen?

Allereerst Een ding dat u moet doen om te voorkomen dat uw hond gaat hijgen, is door hem uit de zon te houden. Laat hem in dit geval niet in de zon in de tuin staan. De vloer wordt echt warm en zijn matten hebben er ook onder te lijden. Als het eenmaal in de schaduw en in de frisse lucht is beschermd, is het tijd om het te hydrateren.

Lees ook  Ontdek 5 verrassende feiten die je perceptie van zwarte katten zullen veranderen

Eerst trekt u met een vochtige doek over zijn jas, vooral in het gebied van het hoofd, de nek en de nek. Probeer dan ook zijn wangen en nieren vochtig te maken. Het is niet nodig om het te wassen en op de koude vloer te laten staan. Tot slot, als je merkt dat hij zich niet lekker voelt, is het tijd om naar de dierenarts te gaan.

Je weet wat het betekent als een hond jankt bij warm weer!

Lees Een dakloze kat geeft haar kittens aan degene die haar in de moeilijkste tijden te eten heeft gegeven

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!