Início » Dieren » Wat betekent kattendepressie en hoe reageer je?

Wat betekent kattendepressie en hoe reageer je?

Een kat kan euforisch zijn als hij dat wil. Op een dag zie je hem nieuwsgierig, moe, spelend, jagend, knuffelig… Maar wat is een depressieve kat? Moet ik hem iets geven om hem beter te laten voelen?

Het komt zelden voor dat een kat het slachtoffer wordt van een depressie. Eigenlijk wil hij altijd iets doen als nieuwsgierig zijn of slapen. Als ze zich echter een paar dagen down voelen, weet dan dat daar veel redenen voor zijn. De belangrijkste is leeftijd.

Bedenk dat als uw kat ouder is hij lichte stemmingswisselingen kan hebben. Misschien voel je je zelfs volgzamer of koppiger. Het is echter nog steeds niet normaal dat hij extreem depressief is en het is om de volgende redenen dat u er aandacht aan moet besteden. Als hij minder beweegt, niet meer slaapt, minder eet of plekken zoekt om zichzelf te isoleren, betekent dit dat hij echt depressief is.

Lees ook  Hij redt een stervende wilde vos, zijn leven verandert voor altijd

Om te lezen De Thor-puppy werd geboren met kleurrijke ogen en een innemende blik

Waarom is mijn kat apathisch?

Een van de belangrijkste redenen waarom uw kat lethargisch is, is omdat ze ziek is. Als hij niet eet, naast minder bewegen en meer slapen, kan hij het warm hebben, overgeven of diarree hebben. Katten vertonen meestal geen typische symptomen van de ziekte of vertellen dat ze het hebben. Daarom moet u uw dierenarts raadplegen om erachter te komen hoe u het moet behandelen.

Cat: wat betekent katachtige depressie en hoe te reageren?Bron: Capture Instagram
Wat te doen om je kat te helpen als hij ziek is?

Katten worden vaak ziek door het driewaardige calicivirus en kunnen kattengriep oplopen. Als u al in behandeling bent, moet u deze naar de letter opvolgen. Maar vermijd ook zijn stress in huis, geef hem toegang in en uit het huis. En tot slot, dat hij altijd een schone rustplaats vindt en zijn intimidatie vermijdt.

Lees ook  Dit paar circusleeuwen verlaat hun kooi en ontdekt voor het eerst gras.

We weten dat je hem veel liefde wilt geven. Maar als je kat ziek is, zal alleen knuffelen je kat niet genezen. Integendeel, je zou zijn symptomen kunnen verergeren. Respecteer haar ruimte nu je weet wat haar toestand betekent en wat je haar moet geven op basis van behandeling.

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!