Início » Dieren » Wat betekent kattenliefde en waarom is het een geweldig teken?

Wat betekent kattenliefde en waarom is het een geweldig teken?

Katten zijn erg onafhankelijke dieren, ze zijn graag alleen en hebben een eigen slaapplaats. We zijn verrast als onze kat bij ons komt slapen. Het is mogelijk dat wanneer hij aankomt, hij het fijn vindt dat wij gaan slapen. Als je je afvraagt wat dit voor jouw kat betekent, vertellen we je waarom ze dit doen. Waarom houdt mijn kat van mij?

Emotionele band

Katten die in een gezin leven, genieten enorm van hun gezelschap. Als ze zich ontspannen of op hun gemak voelen, hebben ze de neiging om te kneden om hun genegenheid te tonen. Dit gedrag komt ook voor bij andere dieren waar ze regelmatig mee samenleven. Het komt echter vaker voor bij mensen.

Lees ook  Felix, een schattig zwart katje, zoekt na 20 mislukte pogingen een gezin

Geluk met hun mens

Kneden en spinnen zijn gedragingen die kenmerkend zijn voor de vroege stadia van de ziekte bij katten. Dit gedrag is aangeboren en gaat door tot in de volwassenheid. Ze worden geassocieerd met geluk en kalmte. Dit betekent dat als ze het troostend vinden om bij je in de buurt te zijn, je kunt verwachten dat ze zich ook zo zullen gedragen.

Hoe maak je een chihuahua gelukkig? Hier zijn de beste tips

Bron:Capture Instagram
Beter rusten

Naast het tonen van zijn gevoelens, heb je misschien ook gemerkt dat je kat ergens aan het kneden is voor het slapengaan en dat jij het niet bent. Kneden is een handeling die katten doen als ze zwanger zijn om het nest voor te bereiden. Het is echter een instinctieve handeling bij alle katten. Als je huisdier dit doet, wil hij een comfortabele plek om te gaan liggen.

Lees ook  Deze puppy, achtergelaten in het park, heeft de beste ontmoeting van zijn leven!

Bron:Capture Instagram
Waarom kiezen katten voor mensen?

Jonge katten proberen de wereld te verkennen, dus ze zijn heel sociaal met mensen. Als ze opgroeien, zullen ze geen probleem hebben om met elke mens overweg te kunnen. Aan de andere kant, als hij niet erg sociaal was uit angst of gebrek aan contact, zal hij nauw associëren met de mensen waarmee hij is opgegroeid, en dus zal hij selectiever worden.

Nu weet je waarom je kat ’s nachts van je houdt voordat hij in slaap valt.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!