Início » Dieren » Wat gebeurt er als je kat gelatine eet? Hier is het antwoord

Wat gebeurt er als je kat gelatine eet? Hier is het antwoord

Gelatine is een favoriet voedsel geworden voor mensen wanneer ze niet alle soorten voedsel kunnen eten. Bovendien is het geen toeval dat patiënten in ziekenhuizen bijna altijd een kleine maaltijd krijgen. Maar kunnen katten hetzelfde doen? We leggen uit wat er gebeurt als je kat besluit gelatine te eten.

Katten zijn nieuwsgierig en nog meer als het gaat om dingen waarvan de textuur anders is dan wat ze gewend zijn te voelen. Dit geleiachtige voedsel kan het voorwerp zijn van het verlangen van uw metgezel. Maar geef het hem niet zonder te weten wat er met hem kan gebeuren.

Hier leggen we uit wat er met je kat kan gebeuren als hij op een dag besluit om gelatine te eten. Daarnaast zullen we u ook vertellen welke voedingsmiddelen hij niet mag eten.

Lees ook  Deze man heeft zijn leven gewijd aan het adopteren van oudere honden en boerderijdieren

Om te lezen Treinbestuurder redt puppy op volle snelheid van rails

Kunnen katten gelatine eten?

Gelatine wordt gemaakt van collageen als bijproduct van dierlijke oorsprong. Maar dat betekent niet dat het gezond is voor je kat. Katten hebben een eiwitrijk dieet nodig. Dit voedsel kan ze echter alleen voorzien als ze een grote behoefte aan koolhydraten hebben.

Wat gebeurt er als je kat gelatine eet? Hier is het antwoordBron: Capture Instagram

Nee, je kunt haar niet die gearomatiseerde gelei geven waar je zo dol op bent, want behalve dat ze hem niet voeden, kunnen ze hem beïnvloeden. Ze bevatten juist veel suiker. Dit kan dus problemen zoals diabetes, insulineresistentie, obesitas, diarree of braken veroorzaken of verergeren.

Het wordt aanbevolen dat katten niet regelmatig voor menselijke consumptie bestemde gelatine consumeren. Maar dat ze het heel af en toe kunnen eten, in kleine porties en neutraal, dus zonder smaak of geur. Je kunt het mengen met ander voedsel, zoals gehakte kip en het in blokjes aanbieden of het mengsel in hun kom laten, wat hun spijsvertering, huid en vacht ten goede kan komen.

Lees ook  Waarom bijt mijn golden retriever overal in?

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Als je Irresistible wilt lezen, “Puss in Boots” is echt en hij krijgt alles wat hij wil met zijn vriendelijke ogen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!