Início » Dieren » Wat gebeurt er als mijn kat een muis eet?

Wat gebeurt er als mijn kat een muis eet?

Voor kattenliefhebbers is het zeker dat we meer dan eens een kat een wezen hebben zien vangen en opeten dat het huis of de tuin binnenkwam. Maar als we de muis en alles eromheen zien, kunnen we ons afvragen wat er gebeurt als hij hem inslikt.

Is het normaal dat mijn kat een muis eet?

Huiskatten hebben ook een natuurlijk jachtinstinct. En het heeft niets te maken met het voedsel dat u uw muizen geeft. Alleen of levend in het wild zonder voogd, jagen is de enige manier om te voeden en te overleven. In meer of mindere mate behouden ze dit effect op natuurlijke wijze.

Daarom is het je misschien opgevallen meer dan eens jaagt, valt hij aan en houdt hij zijn prooi vast. Ze zullen je ook dode dieren brengen zonder ze op te eten. Elke kat verwerft deze houding van jongs af aan. Daar worden ze door hun moeder verzorgd en opgevoed om het aanvallen van prooien tot een minimum te beperken door deze knock-out te slaan of te doden.

Lees ook  De vrouw ontdekt afgrijzen als ze ziet wat er in de rode tas zit

Lees 6 kenmerken van Angora-katten om te begrijpen wat hen zo speciaal maakt

Wat gebeurt er als mijn kat een muis eet?Bron: Instagram vastleggen

Laten we dat niet vergeten, behalve de katachtigen jagers, ze zijn ook nieuwsgierig en speels. Ze willen niet per se een klein dier zoals een hagedis, insect of muis eten of doden. Maar ze behandelen hem zo wreed dat het onvermijdelijk is dat het zal gebeuren.

Wat moet ik doen als mijn kat muizen eet?

Uw kat jaagt dus op knaagdieren, het is een normale kattenactiviteit: spelen en jagen. Wat verontrustend kan zijn, is dat hij droomt… Wat is er aan de hand? Muizen kunnen parasieten zoals vlooien bij zich dragen. Ze kunnen ook toxoplasmose overbrengen, wat gewichtsverlies, kortademigheid, lethargie, oogklachten en koorts kan veroorzaken.

Lees ook  Een poema vraagt een hond om hulp - je kunt niet raden waarom!

Bij het consumeren van muizen bestaat ook het risico op vergiftiging door chemicaliën of talg. Door een deel van het knaagdier in te nemen, wordt uw kat blootgesteld aan deze chemicaliën.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!