Início » Dieren » Wat gebeurt er als mijn kat frisdrank drinkt?

Wat gebeurt er als mijn kat frisdrank drinkt?

Als je thuis een kat hebt, wordt het tijd dat je weet wat er aan de hand is als je hem hiervan het bewijs blijft geven en dat hij elke keer een knuffelig gezicht trekt. Het is niet goed voor hem om dingen te eten die hij duidelijk wel kan eten. De gevolgen kunnen op de lange termijn ernstig zijn. Daarom willen wij je uitleggen wat er gebeurt als een kat vaak frisdrank drinkt.

Laten we beginnen door onszelf eraan te herinneren dat we het lichaam moeten hydrateren van de kat met alleen water en geen drank die in huis wordt geconsumeerd, zoals frisdrank. Hetzelfde geldt voor het geven van melk. In feite is deze afbeelding zo populair dat deze nog steeds aanwezig is in tekenfilms. Maar als ze volwassen zijn, hoeven ze het niet langer te consumeren.

Lees ook  Pitbull maakt elke dag zijn bed op in het asiel en wacht op een familie die hem wil adopteren!

Als een volwassen kat deze vloeistof consumeert, het kan allergieën en maagproblemen veroorzaken. In feite heeft een kat geen enzym genaamd lactase waarmee hij melk kan verteren. Daarom mag het niet de belangrijkste vloeistof in hun dieet zijn.

Lees hoe u uw hond op een specifieke locatie zaken kunt laten doen? De deskundigen antwoorden

Wat gebeurt er als mijn kat frisdrank drinkt?Bron: Instagram vastleggen
Wat moet mijn kat drinken?

Katten kunnen geen frisdrank drinken omdat het cafeïne bevat, aanwezig in meer dan 60 planten. Deze antioxidant-alkaloïde werkt als een psychoactief medicijn dat het centrale zenuwstelsel stimuleert. De kat mag dus alleen water drinken, maar als hij nierproblemen heeft, is het noodzakelijk om vooraf de instructies van de dierenarts op te volgen, zodat zijn gezondheidstoestand niet verandert.

Wat zijn de effecten en gevaren van zuiveringszout voor mijn kat?

Lees ook  Deze hond lag vredig te slapen toen hij werd aangevallen door een coyote.

Wat er gebeurt als een kat frisdrank drinkt, is dat de bloeddruk op de lange termijn verandert. Hij heeft daardoor een snelle ademhaling, hartkloppingen, stuiptrekkingen en diarree. Deze symptomen kunnen echter min of meer vroeg bij een kat optreden, afhankelijk van zijn organisme.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!