Início » Dieren » Wat geef je de hond bij warm weer? Hier zijn de beste tips

Wat geef je de hond bij warm weer? Hier zijn de beste tips

© Wat moet ik mijn hond geven bij warm weer? Hier zijn de beste tips om te volgen

In deze warme dagen willen we allemaal afkoelen en van de hoge temperaturen afkomen. En ja, volgens “iedereen” horen we zelfs de honden. Daarom zullen we je in dit artikel vertellen wat je ze moet voeren om ze te helpen de extreme hitte die in steden kan heersen te doorstaan en ze te helpen afkoelen.

Wanneer de temperaturen stijgen, is het heel belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de behoeften van onze huisdieren. Zelfs als ze het niet onder woorden kunnen brengen, kunnen ze een houding aannemen die laat zien hoe warm ze het hebben.

Wat moet je je hond geven om hem koel te houden?

Lees ook  Het asiel hield een verrassingsfeestje voor een 15-jarige hond die nog niet was geadopteerd

Uiteraard moeten honden bij warm weer gehydrateerd worden. Koud water is ook de beste oplossing. Maar je kunt ze ook bepaalde voedingsmiddelen geven die hen zullen helpen.

Lees Een zwangere kat, overreden en achtergelaten aan de kant van de weg, is gered

Vers fruit

Fruit kan niet de basis vormen van het dieet van een hond. Dit komt door hun dagelijkse voedingsbehoeften. Als aanvulling op zeer warme dagen kun je ze echter fruit met een flinke hoeveelheid water geven. Je kunt ze watermeloen, cantaloupe, aardbeien, ananas en sinaasappels voeren, die allemaal veel water bevatten. Vergeet niet om alle pitten te verwijderen. Snijd ze ook in kleine stukjes om ze veilig te maken voor je hond.

Bron:Capture Instagram
Zelfgemaakte ijslolly’s

Je kunt zelf ijslolly’s maken voor je hond. Doe dit door gewone ongezoete bevroren yoghurt te gebruiken en ze aan je hond te geven als ze al bevroren zijn. Je kunt een paar stukjes vers fruit toevoegen die in het vorige punt zijn genoemd om ze nog lekkerder te maken.

Lees ook  3 waakhondenrassen waarvan experts zeggen dat ze uitzonderlijke instincten hebben

Bron:Capture Instagram

Koude bouillon

Tot slot kun je thuis ook bouillonvlees of kip bereiden. Geef het vervolgens aan je hond als het is afgekoeld. Vergeet natuurlijk niet om ervoor te zorgen dat alle gebruikte ingrediënten veilig zijn voor je huisdier. En dat het natriumgehalte niet te hoog is.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!