Início » Dieren » Wat katten doen als ze hun baasje willen domineren

Wat katten doen als ze hun baasje willen domineren

Katten zijn fascinerende dieren en nemen als huisdier vaak een speciale plaats in ons leven in. Maar wist je dat katten ook hun eigen manier hebben om dit te laten zien heerschappij over hun eigenaren?

Wanneer een kat zijn eigenaar wil domineren

In feite kan hij allerlei gedragingen aannemen om zijn autoriteit te laten gelden. Allereerst markeren katten graag hun territorium.

In feite kunnen ze dit doen door hun lichaam tegen meubels te wrijven of aan muren te krabben. Hierdoor kunnen ze hun geur opslaan en hun ruimte definiëren.

Lees De ontroerende reactie van een hond die voor het eerst in zijn leven met een knuffel speelt

Als u dus merkt dat uw kat krassen achterlaat op voorwerpen in uw huis, kan het zijn dat hij zijn dominantie probeert te laten gelden.

Lees ook  Een verlaten puppy met een uitgemergeld lichaam en misvormde poten heeft de mooiste ontmoeting van zijn leven

Een ander veelvoorkomend gedrag van dominante katten is het opzettelijk negeren van jou.

In feite lijken ze misschien afstandelijk. Ze vermijden dan fysiek contact met u of verstoppen zich op afgelegen plekken in huis. Door dit te doen proberen ze je een superieur gevoel te geven en je eraan te herinneren dat zij degenen zijn die beslissen wanneer ze met je willen communiceren.

Sommige dominante katten kunnen ook hun autoriteit tonen door het niet met u eens te zijn. Het kan zijn dat ze weigeren het voedsel te eten dat u hen aanbiedt. Of ze zullen je zelfs aanvallen als je ze van streek probeert te maken. Het lijkt misschien agressief, maar voor hen is het de weg om duidelijk te maken wie de baas is.

Wat katten doen als ze hun baasje willen dominerenFacebook vastleggen

Ten slotte is een ander teken van dominantie bij katten hun neiging om uw aandacht te monopoliseren. Ze kunnen dringend miauwen om uw aandacht te trekken, u door het huis volgen en bovenop uw spullen gaan liggen als u probeert te werken of lezen. Dit zorgt ervoor dat u zich voortdurend bewust bent van hun aanwezigheid en verlangen naar aandacht.

Lees ook  De strategieën van honden om ons te manipuleren en alles te krijgen wat ze willen

Lezen Ze koopt een schattige witte puppy en doet een gruwelijke ontdekking als ze groot is

Maar niet alle katten Probeer uw eigenaar niet op dezelfde manier onder controle te houden . Sommige katten kunnen territoriaaler zijn dan andere. Terwijl anderen er misschien gewoon naar streven een evenwichtige relatie met u op te bouwen.

Als u vermoedt dat uw kat dominant gedrag vertoont, is het essentieel om de behoeften en beperkingen van uw huisdier te begrijpen om een ​​harmonieuze relatie te behouden.

Om mogelijke gedragsproblemen te voorkomen

Overleg verder met jezelf dierenarts of kattengedragsdeskundige als u denkt dat uw kat overdreven dominant gedrag vertoont. Zij kunnen u advies en technieken geven om deze situatie effectief aan te pakken.

Ten slotte kunnen katten verschillende strategieën hanteren om hun dominantie over hun baasje te tonen. Van territoriummarkering tot opzettelijk negeren tot oppositioneel gedrag: elke kat heeft zijn eigen manier om zijn autoriteit te laten gelden.

Lees ook  Een zeer alerte wilde kat wordt geadopteerd en wordt de liefste kat.

Te lezen Hij verliest zijn kat: hij droomt van de plek waar hij opgesloten zat en vindt hem

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat elke relatie tussen een kat en zijn eigenaar uniek is, en dat het respecteren van de behoeften en grenzen van elk dier essentieel is voor het behouden van een gezonde en evenwichtige relatie.

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de onze te bekijken Categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!