Início » Dieren » Wetenschappers leggen uit waarom honden op hun baasjes lijken

Wetenschappers leggen uit waarom honden op hun baasjes lijken

© Wetenschappers leggen uit waarom honden op hun baasjes lijken

Onbewust imiteren we de mensen om ons heen met het primitieve doel van overleven. Op dezelfde manier hebben onze honden, als sociale wezens die gewend zijn om in roedels te leven, het vermogen om zich aan te passen aan hun omgeving. Maar nog meer voor degene die aan hun behoeften voldoet. Het is dan ook geen toeval dat onze furballs hun imitatievaardigheden demonstreren om ons te plezieren.

Onderzoekers hebben ontdekt dat wij invloed hebben acties van onze huisdieren . Hoe we met ze zijn en hoe we met ze spelen vormen de basis van deze imitatie.

Honden begeleiden de mensheid voor duizenden en duizenden jaren. Ze hebben dus veel van ons geleerd. Zozeer zelfs dat wetenschappers hebben ontdekt dat ze op hun meesters lijken. Daarom leggen we uit waarom.

Lees ook  Hulk, de grootste pitbullhond ter wereld, zijn hoofd is gigantisch

Lees Deze hond in nood kromp zoveel mogelijk omdat hij bang was om gered te worden

In de context van dit artikel Als we zeggen dat honden op hun baasjes lijken, bedoelen we dat in termen van gedrag. Een wetenschappelijk onderzoek heeft zich echt op dit aspect geconcentreerd. Daartoe legt de ‘Big Five Personality Trait Theory’ uit dat er vijf bepalende persoonlijkheidskenmerken zijn: consciëntieusheid, extraversie, vriendelijkheid, openheid voor ervaringen en emotionele stabiliteit.

Net als wij honden ze hebben kenmerken die hun persoonlijkheid bepalen. Zoals agressie, activiteit, gezelligheid, durf of verlegenheid, en verkenning of vermijding. Zoals u wellicht opmerkt, zijn sommige van deze functies vergelijkbaar met die van ons.
Wetenschappers leggen uit waarom honden op hun baasjes lijkenFacebook vastleggen

Waarom lijken honden op hun baasjes?

De onderzoekers concentreerden zich van 132 paren hondenbezitters verschillende stresstests en reacties uitvoeren.

Lees ook  Na 279 dagen in het asiel explodeert deze hond van vreugde wanneer hij wordt geadopteerd

Vervolgens gebruikten ze instrumenten om de cortisolspiegels in het speeksel van elk paar na de stimulus te meten. Cortisol is bijvoorbeeld een stresshormoon. Zowel mensen als honden kunnen ze echter produceren.

Lezen: Het gezelschap van andere dieren maakt honden gelukkig, zo blijkt uit onderzoek

Dat wil zeggen, onderzoekers concludeerde dat hoe nerveuzer de eigenaren waren, hoe nerveuzer de honden waren. Aan de andere kant waren de honden die tijdens de tests rustiger waren ook de dieren van de eigenaren die de grootste kalmte toonden onder de prikkels.

Een van de onderzoekers, Iris Schoberl, legt uit dat het normaal is dat twee wezens die een nauwe band vormen, elkaars gedrag beïnvloeden. Maar dit geldt in de richting van eigenaren van huisdieren. Ze zijn gevoelig voor de prikkels van de mensen met wie ze hun tijd delen.

Lees ook  Deze kat, verwaarloosd door haar baasjes, kan eindelijk de wereld zien na een ooglidcorrectie

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!