Início » Zvířata » wie zijn het intelligentst? Studie onthult definitief antwoord

wie zijn het intelligentst? Studie onthult definitief antwoord

© Wat is intelligenter, een hond of een kat? Studie onthult definitief antwoord

De wetenschap heeft eindelijk antwoord gegeven op de vraag: Wie is intelligenter? Honden- en kattenliefhebbers hebben lang gedebatteerd over welk dier het intelligentst is. Aan de ene kant worden honden geprezen om hun loyaliteit, kameraadschap en vriendelijkheid tegenover mensen. Voorstanders van katten wijzen op hun kieskeurigheid, onafhankelijkheid en affectie voor een beperkt aantal mensen. Een studie heeft nu een einde gemaakt aan deze grote vraag en vastgesteld wie het intelligentst is.

Wie is intelligenter, de hond of de kat?

De eerste observatie toonde aan dat katten in staat zijn om zich episodes met positieve ervaringen te herinneren. Daarnaast kunnen ze zich ook iets herinneren dat verder gaat dan de algemene waarneming, zoals momenten en mensen. Het resultaat toonde aan dat katten in dit opzicht intelligent zijn, maar dat ze alleen honden evenaren zonder hen te overtreffen.

Lees ook  10 dingen die je een kat nooit mag aandoen - wees waakzaam!

Kdo je inteligentnější, psi nebo kočky? Studie odhalila definitivní odpověďBron.

De tweede analyse toonde aan dat honden een groter aantal corticale neuronen hebben. Deze zijn verantwoordelijk voor het waarnemen en interpreteren van zintuiglijke informatie die verband houdt met motorische activiteit. Ter vergelijking: honden hebben 530 miljoen neuronale cellen, terwijl katachtigen er 250 miljoen hebben.

Lees meer Wat betekent het als een hond afdwaalt van zijn baasje, en waarom is dat zo zorgwekkend?

Op basis van deze onderzoeken kunnen we dus bepalen welke huisdieren het intelligentst zijn. Door honden te analyseren, komen we erachter dat ze bedachtzamer en minder impulsief zijn. Daarnaast hebben ze het vermogen om samen te werken met mensen en uitzonderlijke vaardigheden om te kiezen, te voorspellen en te vergelijken.

Kdo je inteligentnější, psi nebo kočky? Studie odhaluje definitivní odpověďBron: Instagram vastleggen Welke kat is het slimst?

Lees ook  Een blinde en dove hond troost de verlaten dieren die naar hem toe komen!

Afgaande op het gedrag van de soort, zijn Siamese katten het meest intelligent. Dit komt door hun sociale aard, nieuwsgierigheid. Evenals hun vermogen om te proberen te communiceren. Er wordt aangenomen dat de katachtigen van dit ras de toon van hun gemiauw aanpassen aan de mate van vertrouwen die ze hebben in de persoon die wordt aangesproken.

Elke soort heeft een ras dat intelligenter is dan de andere. Als het echter aankomt op de vraag welke honden of katten het intelligentst zijn, zijn het de honden die als meest intelligent worden gekroond.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!