Início » Dieren » Wilde honden nemen wraak op een luipaard dat een van hun welpen had gevangen

Wilde honden nemen wraak op een luipaard dat een van hun welpen had gevangen

Wilde honden aarzelen niet om de luipaard aan te vallen. Stu Porter, de fotografische gids, slaagde erin deze scène te filmen tijdens een safari.

“Het was de laatste dag van de safari. en we waren op weg naar de airstrip. Er was een roedel wilde honden actief. We kenden hun locatie dus heel goed. Dus besloten we om te stoppen en de honden nog een laatste keer te zien.”

“Toen we aankwamen, vonden we de honden nogal ontspannen en inactief. Het vrouwtje en de rest van de roedel zagen eruit alsof ze net gegeten hadden. Eén teefje in het bijzonder trok onze aandacht omdat ze naar de boom bleef kijken.

Lees meer Een hond aan de lijn laten lopen kan leiden tot gezondheidsproblemen, zeggen experts

Lees ook  De ontroerende reactie van een hond als ze hoort dat haar pleeggezin haar voor altijd zal adopteren

Toen zagen we het: een luipaard!

Onze theorie was dat het luipaard tijdens de jacht op het hol was gevallen en misschien een van de welpen had gedood. Het vrouwtje joeg het luipaard een boom in. Ze hield het op afstand totdat de rest van de kudde terugkeerde.

Luipaarden vallen inderdaad de welpen van wilde honden aan wanneer ze de kans krijgen. Op die manier elimineren ze de concurrentie om voedsel. Divocí psi se mstí levhartovi, který uvěznil jedno z jejich mláďat. Bron: Capture Instagram

“De luipaard was bang en geïntimideerd. De honden omringden hem. Daarom wachtte hij tot hij ongericht was om te handelen. Toen sprong hij in een boom. De honden stonden snel op en achtervolgden hem terug naar de boom.

“Uiteindelijk vond hij genoeg moed om te ontsnappen en klom weer in de boom. Deze keer wisten de honden hem te omsingelen en begonnen hem te bijten. Hij lag op zijn rug. De zichtbaar lijdende luipaard werd erg onderdanig en de honden trokken zich terug terwijl hij stil lag.”

Lees meer De onverwachte vriendschap tussen deze kat en deze rat choqueert de wereld!

Lees ook  De dierenartsen ontdekken een mysterieus wezen en hallucineren wanneer ze beseffen wat het is.

“Uiteindelijk wist de luipaard volledig te ontsnappen en rende hij een nabijgelegen struikgewas in. De honden waren toen niet in staat om hem te vangen. Even dachten we dat de luipaard het niet zou overleven. Tot onze grote verbazing ontsnapte hij echter relatief ongedeerd.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!